Svømning

Crawlteknik for alle

Nu er det jul hele året. Det der startede som en slags adventskalender kan nemlig bruges løbende til at til at træne og øve din crawlteknik, så du kan svømme både bedre og mere effektivt.

I indledningen (ovenfor) samt de følgende fem videoer (nedenfor) vil Ricki Clausen, der har brugt de sidste cirka 25 år af sit liv på at arbejde med nogle af de bedste svømmere i Danmark, fortælle dig, hvordan du kan blive bedre til at svømme crawl, hvis du ikke fik det lært, da du var barn.

Videoerne er henvendt til voksensvømmere - primært åbent vand-svømmere og triatleter.

Få styr på balancen

Crawl svømmes på siden - ikke på maven. Jo mere du svømmer crawl på siden, og i jo kortere tid du roterer hen over maven, desto nemmere er det at svømme crawl. Crawl handler nemlig om at holde balancen.

>> FÅ STYR PÅ BALANCEN I CRAWL

Få en effektiv vejrtrækning

Rigtig mange svømmere, som ikke har lært at svømme, da de var børn har svært ved at trække vejret effektivt i crawl. Hvis du kun trækker halvt luft ind hver gang du trækker vejret, så kommer du ikke ret langt.

>> FÅ EN EFFEKTIV VEJRTRÆKNING I CRAWL

Skab fremdrift

Det er først efter du har fået styr på balancen og har oparbejdet en nogenlunde effektiv vejrtrækning, at det giver mening at begynde at tale om fremdrift. Altså hvordan du svømmer hurtigere. Balance, vejrtrækning og fremdrift er den rækkefølge vi anbefaler.

>> SKAB FREMDRIFT I CRAWL

Det rette udstyr

En vigtig del af det at blive bedre til at svømme crawl er at bruge det rigtige udstyr på de rigtige tidspunkter. Udstyret er designet til at blive brugt, så man bliver bedre til at svømme, det bruges ikke til at blive hurtigere eller stærkere.

>> DET RETTE UDSTYR TIL SVØMMETRÆNING

Træningsprogrammer

Lær mere om træningsprogramnmers opbygning pg få nogle helt færdige programmer til at træne efter.

>> GODE PROGRAMMER TIL SVØMMETRÆNING