Svømning

Online resurser

Nedenfor finder du links til en række online resurser som er gode at kende for enhver åbent vand-svømmer.

DMI

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varetager den meteorologiske betjening af samfundet inden for Rigsfællesskabet Danmark, Færøerne og Grønland med omliggende farvande og luftrum. 

For åbent vand-svømmere er det især de generelle vejrmeldinger, der er af interesse, ligesom dmi.dk er det bedste sted at finde en oversigt med badevandstemperaturer for hele landet.

>> GÅ TIL DMI.DK

Badevandsudsigten

På badevandsudsigten kan men se badevandskvaliteten på udvalgte strande, ved at zoome ind på kortet. Rødt flag = sundhedsrisiko ved badning. Der gives kun information fra badestrande i kommuner, der abonnerer på en Badevandsudsigt >> GÅ TIL BADEVAND.DK

Badevand app tilbyder nem adgang til de samme informationer som hjemmesiden blot på mobiltelefonen. Appen fås både til Android og IOS.

>> DOWNLOAD FRA GOOGLE          >> DOWNLOAD FRA APPLE                        

FCOO

Forsvarets Center for Operativ Oceanografi (FCOO) indsamler, validerer, modellerer, lagrer og formidler oceanografiske, meteorologiske og hydrografiske data og produkter til støtte for forsvaret og det øvrige samfund.

Der er tale om et avanceret værktøj udviklet til søfart, men åbent van-svømmere, der planlægger en længre tur, kan med fordel også benytte informationerne.

>> GÅ TIL FCOO.DK

Vandportalen

Vandportalen præsenterer målinger af vand og klima, hvor realtidsdata og historiske data er gjort tilgængelige for alle vandløbsbrugere. Data kommer fra søer, åer og vandløb overalt i Danmark.

Afhængigt af, hvor du ønsker at svømme, kan du med stor sandsynlighed finde oplysninger om vandkvalitet mv. på Vandportalen, forudsat at der er tale om et dyp i ferskvand.

>> GÅ TIL VANDPORTALEN.DK

 

SMHI

Sveriges meteorologiske og hydrologiske institut (SMHI) leverer ca. samme service som DMI. Når de er medtaget på liusten her, så skyldes det deres algeoversigt over primært Østersøen, som lige netop inklucerer satelitdata nok til at Danmark også er dækkes af observationerne.

>> GÅ TIL SMHI.SE