Svømning

De gode historier

Idrætsdeltagelsen er mindre coronaramt end frygtet

2020 har været et mærkeligt år for dansk idræt. Kraftige nedlukninger, deltagerbegrænsning og en hverdag med hjemmepasning og nye rytmer har gjort det svært at holde fast i de positive motionsvaner.

artikel video

Fra vandskræk til åbent vand

Et YouTurn forløb blev startskuddet til et år med brudte vaner, udfordring af grænser og nye venskaber for Lisette Jessen og hendes svigerinde. De hurtige resultater havde de ikke i deres liv drømt om.

artikel video

Vendsyssel rundt - i badebukser

En svømmer, en nørrejysk ø, 50 par badebukser og ca 530 km langs kysten. Det er i korte træk opskriften på Johnni Olesens sommer. Han svømmer nemlig rundt om Vendsyssel til fordel for Julemærkehjemmet i Hobro.

artikel video

Fællesskab i åbent vand

I Nøddebo hopper en flok gutter i Esrum Sø. Det har de gjort gennem et par år. Det er et særligt fællesskab med hygge og sammenhold, og de har sågar hjulpet en af deltagerne med at lære at svømme crawl.

Hvor langt kan du svømme på en sommer?

Deltag i Danmark Svømmer og find ud af det!

Åbent vand-svømning i Covid-19 rammer

Fremover kan udendørsidræt uden kropskontakt godt afholdes, når det sker inden for rammerne af de generelle krav og anbefalinger, som sundhedsmyndighederne og regeringen har offentliggjort på coronasmitte.dk - Danmarks Idrætsforbund og DGI har tilpasset anbefalingerne til idrætsforeningerne.

artikel video

Til vandgymnastik med far

Jens-Knud Bomholt er 88 år gammel. Han er ikke så let til bens, som han var engang, men han kommer stadig selv rundt, for kørekortet har han endnu. Og så går han til vandgymnastik med sin datter hver torsdag. Det gælder nemlig om at holde kroppen frisk.

artikel video

Svømning med diabetes? Selvfølgelig kan man det!

Charlotte Lund Rasmussen er åbent vand svømmer. Hun er også diabetiker, og netop kombinationen af svømning og diabetes har vist sig ikke at være det problem hun frygtede.