Svømning

De gode historier

Ny svømmehal bag svømmesucces i Roskilde

I Roskilde har foreningen Roskilde Ældre Motion oplevet en kraftig tilgang af medlemmer med åbningen af den nye svømmehal.

artikel video

Hop I Havet med Susanna Søberg

Susanna Søberg har skrevet bogen ’Hop i havet’, der handler om vinterbadning og de gavnlige effekter af at bade og svømme i koldt vand. Den er solgt til oversættelse i 13+ lande. Læs om hendes forhold til vinterbadning og hvorfor det er godt for krop og (måske) sjæl.

artikel video

Karsten Lauritzen og det kolde vand

Karsten Lauritzen er nok mest kendt i den brede befolkning som medlem af folketinget for Venstre og tidligere skatteminister. Hvad færre ved er, at han gennem nogle år har lært at elske det kolde gys fra et godt dyp i Vesterhavets bølger.

Saunaen er bygget af knofedt og stellet fra en campingvogn

Samme år som Nappedam Vinterbadere blev stiftet, kunne de trille en mobil sauna på plads på havnen i Kalø Vig.

Gode historier fra TrygFonden Christiansborg Rundt 2021

Årets svømmefest for åbent vand-svømmere på alle niveauer er ubetinget TrygFonden Christiansborg Rundt. Her mødes nybegynderen og elitesvømmeren og alle har en fest når de 2 km om 'Borgen' skal tilbagelægges. Nedenfor kan du finde nogle af de gode historier, der fortælles efter sådan en dag.

Det er aldrig for sent at crawle

I sommerens løb har masser af svømmere taget våddragt på, spændt en havtaske om livet og prøvet kræfter med de danske farvande. En af dem er Diana Nielsen (51), som først for 5 år siden lærte at svømme crawl.

Regnbuefarvet svømmefest

EuroGames 2021 blev den succes som arrangørerne havde håbet. Ikke målt på deltagerantal – men på gejst og glæde. Det kunne også mærkes i svømmehallen, hvor især svømning og vandpolo havde mange deltagere deltagere.

Årets åbent vand-eventsæson starter i Herning og Roskilde

Årets åbent vand-eventsæson skydes traditionen tro igang med med Herning Open Water og Vikinge Svøm i Roskilde.

Godt nyt for åbent vand eventafvikling

På baggrund af den seneste udmelding fra Kulturministeriet, ser det lyst ud for sommerens kommende åbent vand events!

Masser af støtte til svømmeklubber

Foreningspuljen som administreres af DIF og DGI har i puljens levetid støttet danske svømmeklubber med mere end 2,3 millioner. 2021 ser ud til at blive endnu et godt år.