Svømning

NaTour – Ud i det blå med åbent vand-fællesskabet

Vil I være med til at vise, hvor vidunderligt netop jeres lokale svømmested er? Så inviter andre svømmere og fællesskaber med på NaTour!

Et stort flertal af åbent vand-svømmere motiveres af fællesskab og naturoplevelser. Især står nye svømmelokationer og mulighed for at svømme, på steder der normalt er utilgængelige højt på listen.

NaTour er et formaliseret koncept, hvor den enkelte klub eller svømmefælleskab arrangerer en svømmetur, som er åben for alle. Formålet er at opleve og nyde det enkelte svømmested. Derfor er et NaTour event en oplagt mulighed for at skabe gejst energi og fællesskab i jeres svømmefællesskab eller blandt åbent vand-entusiaster i flere forskellige fællesskaber, når der fx arrangeres fælles ture.

Læs her, hvordan I kan arrangere et NaTour event i jeres svømmefællesskab.

Hvad er et NaTour event?

NaTour er et event koncept, hvor en svømmeklub, et svømmefælleskab eller en SWIMMERS Ambassadør i eget lokalområde arrangerer et mindre åbent vand-event, hvor I tager på ’udflugt’ på egen hjemmebane. Den enkelte tur kan være en rundtur i den lokale fjord, den lokale sø eller langs med den lokale kyst. En fælles svømmetur, hvor naturen på den ene eller anden måde danner rammen om svømmeturen.

Hvad kræver et NaTour event?

Ruten fastlægges på forhånd, så alle deltagere ved, hvor mange meter, de kan forvente at skulle svømme. Den planlægning er vigtig, for andre deltagere har brug for at vide, hvorledes svømmeturen er tænkt.

Desuden er det vigtigt at I har overvejet, hvor mange deltagere, der er plads til.

Eventen anmeldes til openwater.dk, så kommer jeres NaTour med på åbent vand-kalenderen markeret med et grønt træ, som viser at jeres event er et NaTour event og dermed ikke en konkurrence men en naturoplevelse med fokus på socialt samvær, hygge og en god svømmetur.

Husk også at oprette eventen som begivenhed på svømmeklubbens eller svømmefællesskabets egen Facebookside / -gruppe, og angiv openwater.dk som medarrangør. På den måde sikrer vi i fællesskab, at eventen bliver synlig for så mange som muligt.

Sidst men ikke mindst er det sociale aspekt ved et NaTour event vigtigt. Vi anbefaler at I altid arrangerer kaffe og kage eller tilsvarende enten under eller efter eventen. Formålet er både at motionere og hygge sig sammen.

Hvem er målgruppen for et NaTour event?

Deltagermålgruppen er alle, som kan lide at svømme i åbent vand, og som gerne vil prøve at svømme nye steder. Det er også en oplagt mulighed for at svømme sammen med andre, når man er på ferie andre steder i landet. Vi vil i markedsføringen af NaTour-konceptet samarbejde med turistforeninger i hele landet med henblik på at gøre det muligt for flere muligt, at finde ud af, hvornår og hvor i landet, der er mulighed for at deltage på en NaTour.