Svømning

Tag på NaTour med jeres klub eller svømmefællesskab

Vil I være med til at vise, hvor vidunderligt netop jeres lokale svømmested er? Så inviter andre svømmere og fællesskaber med på NaTour!

”NaTour” er et formaliseret koncept, hvor den enkelte klub eller svømmefælleskab arrangerer en svømmetur, som er åben for alle. Formålet er at opleve og nyde det enkelte svømmested – og naturligvis hygge sig før, under og efter. Nogle kalder også den slags events for Svømme-Safari.

Praktiske forhold

Den enkelte tur kan være en rundtur i den lokale fjord, den lokale sø eller langs med den lokale kyst. Ruten fastlægges på forhånd, så alle deltagere ved, hvor mange meter, de kan forvente at skulle svømme. Desuden er det vigtigt at I har overvejet, hvor mange deltagere, der er plads til.

Jeres NaTour anmeldes via BDFL (link) og oprettes som begivenhed på Facebook via klubbens eller svømmefællesskabets egen Facebook side – med openwater.dk og Bevæg dig for livet – Svømning som medarrangør. Så kommer jeres NaTour med på åbent vand-kalenderen markeret med et grønt blad, som viser at jeres event er et ”NaTour” event og dermed ikke en konkurrence men en naturoplevelse med fokus på socialt samvær hygge og en god svømmetur. Både klubben/fællesskabet og eventen bliver synlig for så mange som muligt.

Målgruppen – og dermed dem I også potentielt kan forvente som deltagere, er alle, som kan lide at svømme i åbent vand, og som gerne vil prøve at svømme nye steder i landet. Vi vil i markedsføringen af ”NaTour” konceptet forsøge at samarbejde med turistforeninger i hele landet med henblik på at gøre det synligt for flere, at man har mulighed for at deltage på lokale svømmeture.

Vi har udarbejdet en lille drejebog (link), så I let kan se, hvordan I opretter og arrangerer et NaTour event.