Kano og kajak

De gode historier

Læs alle de gode historier fra Bevæg dig for livet - Kano og kajak.

Kajak på Gudenåen: Nystartet klub i Langå mærker stor interesse

Langå Kajakklub startede op med kajakaktiviteter i foråret efter en længere proces, hvor de blandt andet har bygget kajakhus, skaffet klubkajakker og etableret sig som ny klub – blandt andet med hjælp fra Bevæg dig for livet. Nu får de støtten fra lokalsamfundet at mærke, hvor flere og flere vil prøve en tur i klubkajakkerne.

Kom-og-prøv koncept skaber medlemmer i Vilsund

Som en fast del af årshjulet i foreningen, laver Søsportsklubben Vilsund det, som de kalder oplevelsesture. Her prøver lokale at ro i kajak for første gang, hvor de stifter bekendtskab med glæden, naturoplevelsen og det sociale ved at ro på bølgen blå – og det er noget, der giver nye medlemmer i klubben.

Lejre Havkajakklub har stor succes med at fastholde de nye

I Lejre Havkajakklub oplevede de store udfordringer med at fastholde nye medlemmer, men med uddannelse af Paddlers og et strategisk fokus, er tendensen nu vendt.

Fortsat medlemsvækst: Flere ror kano og kajak

Med 800 flere medlemmer i 2019 er kano og kajak for 18. år i træk steget i antallet af medlemmer.

Unge trækker unge til i Nybro-Furå

Struktur på træningen med lønnede instruktører og en opblomstring på kapkano, har fået unge til at trække unge til Nybro-Furå Kano og Kajakklub.

Sommerskole trækker unge til kajak i Helsingør

Tre år i træk, fra 2015 til 2017, har Kajakklubben Krogen i Helsingør lavet sommerskole i samarbejde med Dansk Kano og Kajak Forbund for at trække unge til kajak. Og det med stor succes.

Skovshoved Roklub vil udvide kajakpoloskole

Gennem to år har Skovshoved Roklub haft et unikt tilbud om kajakpolo i skoletiden for de ældste skoleelever i Gentofte kommune. Klubben ønsker nu at udvide tilbuddet i 2018.

Kajak og sejl under samme tag i Kerteminde

Tilbage i 2005 stod den nystiftede kajakklub i Kerteminde uden klubhus. Samtidig ønskede sejlklubben at få større lokaler, og det førte til et samarbejde om et fælles klubhus, som stod færdigt i 2011.

Livskraftig klub i Rungsted

Rungsted Kajakklub skulle vise Hørsholm Kommune, at den havde livskraft til at bestå på den lange bane. I august 2017 fyldte klubben 15 år og har i dag godt 300 medlemmer.

Lejre Havkajak hjælper nye medlemmer godt på vej

Som andre klubber er Lejre Havkajak udfordret på fastholdelse af medlemmer. Det forsøger klubben at løse gennem repetitionshold, ”Kom godt i gang med kajaksæsonen”.