Kano, Kajak og SUP

Danmark Padler gav flere medlemmer i Nysted Kajak- og Roklub

Nysted Kajak- og Roklub ville med deres kom-og-prøv arrangement under Danmark Padler i 2021 synliggøre klubben for lokalområdet, og de muligheder naturen og kyststrækningen giver. Det resulterede i 7 nye medlemmer efterfølgende. Nu er de tilmeldt Danmark Padler i 2022, der løber af stablen fra 21.-29. maj.

Byen er omringet af kyst og natur. De stille vindbrus høres tydeligt, og lokalbefolkningen ser kajakker, baglænsroere og SUP-boards, når de går ture eller løber langs vandet. Stedet er Nysted på det sydligste Lolland, der huser ca. 1300 indbyggere. På Strandvejen i byen ligger en rød bygning – Nysted Kajak- og Roklub – hvor 63 aktive medlemmer dyrker det sociale fællesskab på vandet.

Det stærke sociale fællesskab, og oplevelsen ved en tur på vandet, vil klubben gerne synliggøre tydeligere over for lokalområdet. Derfor kom det også belejligt, da en mail tikkede ind i indbakken i april 2021. Her opstod muligheden for at blive en del af den landsdækkende event Danmark Padler – og her så foreningen et stort potentiale:

”Tanken var, at vi med den landsdækkende event, kunne afvikle et kom og prøv arrangement og vise lokalbefolkningen, at du kan mere end bare gå og cykle, men du kan faktisk opleve naturen fra vandsiden i vores skønne by. Derfor besluttede vi, at det var en oplagt måde at synliggøre, hvad vores klub kan – og så var det oplagt også at blive en del af en landsdækkende kampagne,” siger Palle Jensen, der er næstformand i Nysted Kajak- og Roklub.

Markedsføring gav deltagere

Som aktiv del af Danmark Padler fik alle klubber en markedsføringspakke udleveret. Pakken bestod af facebookopslag, billeder, tekst til hjemmeside, pressemeddelelse, coverbilleder og plakater, som klubben kunne bruge til at markedsføre deres event lokalt. En ting, som gav pote i Nysted:

”Vi brugte markedsføringspakken – både ift. opslag og facebook – men også til en artikel i den lokale avis. Det var en rigtig god ting, og det gav også mange deltagere på selve dagen. Efterfølgende havde vi også flere, der spurgte om de kunne komme og prøve, da de desværre ikke kunne deltage på dagen, så jeg synes, at det var en stor succes – og vi kommer også til at bruge markedsføringspakken i 2022, hvor vi skal være en del af eventen igen,” siger Palle Jensen. 

Pakken gjorde det let for klubben at deltage. Udover markedsføringspakken stod Bevæg dig for livet – kano, kajak og SUP for en kampagne på sociale medier, der havde 762.000 eksponeringer. 

Tilmelding

Bliv en del af den landsdækkende event fra 21.-29. maj 2022.

Efterfølgende introforløb sikrer tilbud til deltagerne

Deltagerne til selve arrangementet fik en tur på vandet sammen med erfarne instruktører, der stod klar med åbne arme til at give deltagerne en unik oplevelse. Det resulterede i, at flere af de deltagende fik øjnene op for de muligheder og den oplevelse en tur på vandet giver. Derfor fik 7 nye skrevet sig op til et introforløb, som løber af stablen her i foråret. Her kommer de i svømmehal til at starte på, så de har fået basisteknikken på plads, inden de valfarter ud på det åbne vand.

Og klubben har også planen klar for årets arrangement den 21. maj 2022:

”Danmark Padler ligger i år i starten af sæsonen. Derfor vil dem, der kommer i år, og som har interesse for at fortsætte, blive tilbudt et kursusforløb/introforløb umiddelbart efter kom-og-prøv arrangementet. Det planlægger vi, når vi ved, hvor mange der er interesseret i at fortsætte. Forløbene vil ligge så tidligt som muligt, så nye potentielle medlemmer kan få en masse ud af sæsonen,” siger Palle Jensen, der har en opfordring til klubber, der overvejer at blive en del af Danmark Padler:

”Jeg vil anbefale andre klubber at blive en del af Danmark Padler. Det var nemt, og det gav et stort output for os som klub.”

Hvordan kan jeres klub blive en del af Danmark Padler?

 • Hvad er fordelene ved at være med?

  I får vist foreningen frem for potentielle nye medlemmer – og får mulighed for at skabe interesse hos dem for kano, kajak eller SUP

  I bliver en del af den landsdækkende markedsføring, som vi står for

  I får en markedsføringspakke fra kampagnen, som er klar til bruge på jeres egne kanaler

  I bliver et samlingssted for lokalområdet, hvor I sikrer fællesskab og sammenhold

  I har mulighed for at få nye medlemmer

  I kan ansøge om et muligt tilskud på op til 3000 kr. til efterfølgende introforløb for nye roere

 • Hvad kræver det af os som klub?

  Det kræver, at I er klar på at skabe gode rammer omkring kom-og-prøv arrangementet for lokalområdet og de personer, der ikke har prøvet kano, kajak eller SUP før.

  At I har styr på sikkerheden for nye i kano, kajak og SUP – og at I på dagen stiller med instruktører.

  At I har udstyr, som deltagerne har mulighed for at låne på dagen.

  At I efterfølgende har et tilbud klar om et introarrangement for dem, der gerne vil mere.

 • Hvad er Danmark Padler?

  Danmark Padler er en landsdækkende event fra 21.-29. maj, hvor klubber, padlefællesskaber, offentlige og private aktører sætter spot på padleaktiviteter på vandet.

  Vi vil i løbet af en uge vise, hvorfor kajak, SUP og kano er idrætter, som vi elsker at dyrke og samtidig sætte spot på de skønne fællesskaber rundt i hele Danmark – både i og udenfor klubberne. Det sker med en række kom-og-prøv arrangementer, hvor det er muligt for danskerne at komme og prøve en tur på van-det i kano, kajak eller på SUP.

 • Lokal og national markedsføring

  Ved at være en del af Danmark Padler får I en gratis markedsføringspakke udleveret, som I kan bruge lokale.

  Den består af:
  - Plakater
  - Facebookopslag
  - Coverbilleder
  - Tekst til hjemmeside
  - Tekst til Facebookbegivenhed
  - Pressemeddelelse

  Udover markedsføringspakken bliver I også en del af den landsdækkende kampagne, som Bevæg dig for livet – kano, kajak og SUP står for. Sidste år havde kampagnen 762.000 eksponeringer på Facebook.

Tilmeld jeres klub ...

... og bliv en del af det landsdækkende event fra 21.-29. maj 2022.