Kano, Kajak og SUP

Sommeren 2022: Gang i den på vandet

Der har været godt godt gang i både SUP-boards, kanoer og kajakker i sommeren 2022, hvor danskerne har haft rig mulighed for at komme på vandet både ved Landsstævnet i Svendborg, ved EM i Silkeborg og sågar da Tour de France-karavanen ramte Danmark.

 

Tusindvis kom på vandet ved Landsstævnet i Svendborg
Kano, kajak og SUP-universet indtog over fire dage fuldstændig det natursmukke område omkring Christiansminde i Svendborg, hvor flere tusinde i løbet af de fire dage prøvede kræfter med aktiviteter på vandet.
Et helt korps af gæve frivillige instruktører var hver dag på stikkerne for at introducere de mange besøgende til lige præcis den aktivitet, som de gerne ville prøve af, og både stranden og vandet summede af liv.
SUP-yoga, surfski, langtur i kajak, introduktion til kano, stand up padle for fuld skrue og en masse andre aktiviteter bragte landsstævnedeltagere i hobetal til vandet, og så gjorde det heller ikke oplevelsen dårligere, at solen stort set skinnede fra en skyfri himmel under hele landsstævnet.
Der var rigtig mange, der blev introduceret til vandaktiviteter ved landsstævnet i Svendborg.

 

Tour de France fra kajak
Den 2. juli 2022 blev en mindeværdig dag for over 70 havkajak- og SUP-folk, som havde valgt at opleve Tour de France-karavanen og feltet køre over Munkholmbroen mellem Lejre og Holbæk på anden etape af årets Tour de France i Danmark.
Dagen blev til i samarbejde mellem kajakklubber i lokalområdet; Bramsnæs Sejlklubs Kajakafd, Holbæk Kajakklub og Lejre Havkajak, der havde inviteret til en festlig dag ved Munkholmbroen over Isefjorden.
Dagen startede med kaffe og croissanter i Ejby, hvorefter turen gik til Munkholmbroen, hvor første del af selve tourfesten, nemlig reklamekaravanen, blev klappen over broen. I pausen inden selve tourfeltet kom, blev der serveret franske baguettes, ost og rosé på stranden.
Inden dagens store finale nemlig selve tourfeltets ankomst, var der tid til at snakke, hygge og udveksle kajakhistorier på vandet.
En lille gruppe udbrydere sendte en besked til alle på vandet om, at det store felt var på vej – og så kom de; i cirka otte sekunder hyldede gruppen af havkajakker fra vandet de 180 cykelryttere, der susede forbi på Munkholmbroen.
Kajakroerne jublede Tour de France-feltet frem fra vandet.

 

"Kom og prøv" var et hit ved EM i Silkeborg
Et af årets helt store kajakevents, nemlig EM i Maraton i Silkeborg, var en oplagt mulighed for et ”Kom og Prøv” arrangement og et fint udstillingsvindue for helt anden bådtype, nemlig SUP.
På de to helt store publikumsdage under EM havde to gæve konsulenter oprettet en Kom og prøv-stand lige uden for selve konkurrencerådet ved tilskuerpladserne, og selv med stor konkurrence fra en anden vandsport, nemlig Waterballz, blev SUP-eventet til to meget travle dage med mange deltagere og masser af hyggelig aktivitet, hvor tilskuere og forbipasserende - både børn og voksne – kom ud og prøvede. SUP er nemlig meget velegnet som  familiesport, hvor både unge og voksne let kan komme på vandet.
"Kom og prøv" arrangement i smukke omgivelser ved EM i Silkeborg.