Kano, Kajak og SUP

SUP og kajak med studiekammeraterne

Tag en sund og aktiv pause fra studierne med SUP eller kajakroning. Mange steder langs Danmarks unikke kyststrækning, i årer og søer er der god adgang til vand.

Fælles oplevelser, frisk luft og motion sammen med studiekammeraterne styrker samarbejdet og fællesskabet på uddannelsen. Som tilflytter til en studieby kan du desuden stifte bekendtskab med en større del af din nye by og de omkringliggende områder.

Hertil kommer, at SUP og kajak er effektiv motion, der træner styrke, balance, core og kredsløb.

Bevæg dig for livet hjælper jer godt i gang

Hvis du og dine studiekammerater kan organisere jer om at deltage i fælles træninger, kan Bevæg dig for livet tilbyde jer et fælles introduktionsforløb og en grundlæggende uddannelse i færdigheder og teknik, som gør det trygt og sikkert at færdes på vandet. Målet er, at I efterfølgende fortsætter med at være aktive på vandet – enten gennem jeres eget fællesskab eller gennem jeres lokale idrætsforening.

Sådan kommer I godt i gang:

  • Saml 6-8 deltagere fra dit studie eller uddannelsessted. Eneste forudsætning for at deltage er lysten, glæde ved vand, og at man kan svømme.
  • Find ud af, om I allerede har udstyr til rådighed, eller om I har mulighed for at låne eller leje udstyr. Ofte er der mulighed for at leje udstyr lokalt. Kender I ikke til de lokale muligheder, kan Bevæg dig for livet-konsulenten ofte vejlede jer til at finde de rette kontakter. Ønsker I at investere i jeres eget udstyr kan konsulenten også vejlede om det.
  • Find et egnet sted til at komme i vandet – typisk indebærer dette, at der er mulighed for at opbevare udstyret lige i nærheden af vandet, og/eller at der er gode adgangsforhold med bil. Kender I ikke selv et egnet sted, kan Bevæg dig for livet-konsulenten ofte hjælpe og vejlede.
  • Aftal datoer, forløb og detaljer omkring instruktion og undervisning med Bevæg dig for livet-konsulenten. Sæsonen strækker sig fra 1. maj til 1. oktober.

Ofte vil der være en mindre egenbetaling til undervisningen. Vær desuden opmærksom på, at Bevæg dig for livet ikke har udstyr til rådighed, så der skal findes en lokal løsning.

Er I klar? Kontakt os nu:

Konsulent, Kano, kajak og SUP
Astrid Hjorth

Tel: 22 16 80 54 / 79 40 48 79
Mail: ah@bevaegdigforlivet.dk

Sådan kan et forløb se ud:

  1. Afholdelse af ”Kom og Prøv” arrangement, hvor der evt. er mulighed for at prøve både kajak og SUP, inden instruktionsforløbet går i gang.
  2. Vælg aktivitet for det videre forløb.
  3. Inviter til et IPP2 kursus, eller til en fast træning.
  4. Afholdelse af IPP2 kursus med fokus på teknik og sikkerhed med mål om at deltagerne opnår et IPP2 bevis. Kurset består af minimum 16 timer fordelt over 5-7 gange. Deltagerne undervises og evalueres løbende. Det er krav om, at man i løbet af kurset og til prøve demonstrerer og mestrer de færdigheder og den viden, der er nødvendig for at kunne færdes sikkert på vandet.
  5. Efter velgennemført uddannelse bliver deltagerne frigivet med et af IPP2-bevis. Beviset giver adgang til mange foreninger, ligesom det ofte er et krav, hvis I skal låne eller leje udstyr gennem foreninger.
  6. Herefter kan I aftale det videre forløb med Bevæg dig for livet-konsulenten. Det kan eksempelvis være, at I selv vil fortsætte på egen hånd, eller at I ønsker at blive en del af den lokale forening.

> VIL STUDIEKAMMERATERNE IKKE MED? SPØRG NABOERNE!

IPP - hvad for noget?

IPP står for I Paddle Pass, og er Dansk Kano- og Kajakforbunds uddannelsessystem i egenfærdigheder, teknik og sikkerhed.

På et IPP2 kursus er der fokus på teknik og sikkerhed med mål om, at deltagerne opnår et IPP2 bevis. I undervisningen bliver der også lagt vægt på leg, glæde og naturoplevelser. Målet er at uddanne roere til et teknisk og sikkerhedsmæssigt niveau, hvor roeren kan ro og færdes sikkert på vandet. Derudover giver beviset adgang til mange foreninger, ligesom det ofte er et krav, hvis I skal låne eller leje udstyr. IPP 2 kurset består af minimum 16 timer fordelt over 5-7 gange. Deltagerne undervises og evalueres løbende. Der er krav om, at man i løbet af kurset demonstrerer og mestrer de færdigheder og den viden, der er nødvendigt for at kunne færdes sikkert på vandet.

> LÆS MERE OM IPP

Vil du vide mere?

Konsulent, Kano, kajak og SUP
Astrid Hjorth

Tel: 22 16 80 54 / 79 40 48 79
Mail: ah@bevaegdigforlivet.dk