Kommuner

Seniorer

Inden for seniorområdet har vi samlet en række tilbud og certificeringer, som kan være interessante for din kommune. Derudover finder du links til artikler, som giver viden på området.

Seniorer er i denne sammenhæng personer over 60 år. Det er en målgruppe, der spænder bredt i forhold til fysisk formåen og ønsker til bevægelse. Der er personer som er meget idrætsaktive, og andre, hvor bevægelse ikke er en naturlig del af livet.

Hvad kan vi tilbyde jer/hjælpe jer med

Idrætsforeninger har forskellige hold og initiativer målrettet seniorer. Det kan være inden for enkeltidrætter og det kan være på tværs af idrætter.

GÅTURE SOM MOTION FOR SENIORER

Gåture i fællesskab med andre er oplagt motion for seniormålgruppen. Aktivitet kombineres med socialt samvær, og alle kan være med - uanset niveau.

> SE HVOR VI GÅR - ELLER FÅ HJÆLP TIL AT OPRETTE EN NY TUR
> SE OGSÅ HVOR DER ER LØBEFÆLLESSKABER

60+ AKTIVITETER

I Bevæg dig for livet bliver der løbende arbejdet med nye koncepter inden for traditionelle idrætsgrene, som er målrettet seniorer. Her finder du bla. fodbold, badminton og tennis.

> LÆS MERE OM 60+ FODBOLDTRÆNING
>LÆS MERE OM BAT 60+
> LÆS MERE OM 60+ BADMINTON

> LÆS MERE OM TENNISAKTIV 60+

FÅ HJÆLP TIL OPSTART AF AKTIVITETER FOR SENIORER

Her finder du inspiration til aktiviteter for seniorer. Om det er gymnastik, kajak, bowls, cykling, petanque eller noget helt andet, så kan du finde inspiration her. Du finder også kontaktoplysninger på en konsulent, der kan hjælpe dig videre.

> LÆS MERE HER

SÅDAN FÅR I FAT I SENIORERNE

Grå har mange nuancer, og det har mennesker i den tredje alder også. Ham, der søger fællesskabet, hende, der vil realisere sig selv, konkurrencemennesket og individualisterne. Seniorer er lige så forskellige som idrætsudøvere i alle andre aldre.

> LÆS MERE HER

Certificeringer

Bliv certificeret

Danmarks Idrætsforbund og Dansk Arbejder Idrætsforbund giver en unik mulighed for at blive certificeret senioridrætscenter, hvor det frivillige foreningsliv og idrætten er afgørende. Tilbuddet om at blive certificeret senioridrætscenter startede i 2015 og er målrettet kommuner i hele landet

Her finder du certificeringer af idrætscentre og plejecentre.

> LÆS MERE HER

Video

Se denne lille video fra konferencen "Fysisk aktivitet og aldring - Fra forskning til praksis", hvor du kort får viden og fakta omkring seniorer og sundhed