Kommuner

Skoler

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI ser skolen som en vigtig arena i forhold til at skabe et godt fundament for idræt og bevægelse.

Vi anbefaler, at I som kommune udarbejder en strategi for, hvordan der arbejdes med implementering af idræt og bevægelse i skolen samt Åben Skole. Strategien skal være retningssættende og rammensættende for såvel jer som kommune og i overordnede linjer for alle jeres skolers arbejde. Strategien understøtter samtidig lovgivningen.


For at understøtte implementeringen af mere Idræt og bevægelse i skolen, har I som kommune eller skole mulighed for at blive certificeret eller kompetenceløftet af DIF og DGI

Hvad vi kan tilbyde/hjælpe jer med?

  • Kompetenceløft og kurser til skolen pædagogiske personale
  • Hjælp til arbejdet med Åben Skole
  • Inspiration til leg, bevægelse og aktiviteter
  • Certificering af folkeskoler, friskoler mv.

UNGE I FRONT: VALGFAG OG GRUNDUDDANNELSE I IDRÆTS OG LEDELSE

Sæt jeres elever i 6.-10 klasse i front med et spændende og praksisorienteret valgfag eller en temauge - og mærk deres motivation.

Her finder du mere om et valgfags- eller temaugetilbud til skoler for elever på 6.-10 klassetrin

>LÆS MERE HER

KOMPETENCELØFT I IDRÆTSFAGET

Gennem kursus får skolernes idrætslærere øget deres kompetencer til at styrke elevernes grundmotoriske fundament gennem en aldersrelateret tilgang

>LÆS MERE HER

ÅBEN SKOLE

Styrk samarbejdet mellem skoler og foreninger – til glæde for børn og unge, som bliver motiverede til at være aktive, prøve nyt og være en del af det lokale foreningsliv.

 Her finder du mere om Åben Skole for kommunen, foreningen og skolen.

>LÆS MERE HER

TRÆNERGUIDEN - LEG & BEVÆGELSE

Få inspiration til leg og aktiviteter, som udfordrer og motiverer børn og elever i jeres skole eller institution.

>LÆS MERE HER

DGI FOKUS - SKOLE-FORENINGSSAMARBEJDE MED INKLUSIONSPERSPEKTIV

DGI FOKUS er en forskningsbaseret model for skole-foreningsforløb på 3-6 mdr., der styrker foreningsdeltagelse for børn, som er i vanskeligheder med fx ADHD, autisme, skolevægring.

>LÆS MERE HER

Certificeringer af Skoler og SFO'er

BLIV DGI CERTIFICERET

Gør idræt, leg og bevægelse til en integreret del af hverdagen og skab det optimale fundament for læring og trivsel blandt børn og unge.

Her finder du certificeringer af skole og SFO

>LÆS MERE HER

IDRÆTSSKOLE

Styrk skolen ved at bliver certificeret Idrætsskole ved DIF, VIA UC og Team Danmark, og styk elevernes grundmotoriske fundament, alsidige færdigheder og glæden ved at bevæge sig.

>LÆS MERE HER

IDRÆTS SFO

Bliv Idrætscertificeret SFO og styrk børnenes selvværd, læringsparathed og gode idræts- og bevægelsesvaner.

 >LÆS MERE HER

BLIV UDESKOLE

DGI UDEskole er et certificerings- og udviklingsforløb, der klæder lærere og pædagoger på til at bringe natur, kultur, by- og erhvervsliv fagligt i spil i undervisningen.

>LÆS MERE HER