Fodbold

Fodboldtræning er også for dig over 60 år

Det er noget af det allersundeste, du kan gøre for dig selv - det giver både fysisk, mentalt og socialt velvære.

Den sundeste motion

Forskning har vist, at motionsfodbold- eller Fodbold Fitness-træning er noget af det sundeste motion, du kan dyrke, hvis du gerne vil holde dig rask og forbedre din fysiske form.

Mange har en idé om, at man ikke kan gå til fodbold, når man er over 60 år, eller hvis man har lidt fysiske skavanker, men det passer altså ikke!

På et 60+ motionsfodboldhold tager man hensyn til hinanden, og alle er der for at få god motion sammen med andre på samme niveau som dem selv.

Landet over er der hold for mange forskellige 60+'ere og både for mænd og kvinder.

Der er både hold for den yngre og helt raske og rørige 60+'er. Det kan både være hold for dig, der aldrig har rørt en fodbold før, eller hold for dig, der tidligere har spillet masser af bold. Der findes også hold for dig, der er 70 eller måske 75+, hvor tempoet ikke er helt så højt, men hvor motionen stadig er rigtig god. Endelig er der også hold for dig, der lider eller har lidt af en sygdom. Det kan være diabetes, parkinsonsyge eller forskellige former for kræft.

Alle har godt af god træning, og bare fordi du er over 60 år, er der ingen grund til, at du ikke også kan nyde godt af fodboldtræningens mange gode egenskaber.

Peter Krustrup er professor på Syddansk Universitet og forsker i fodboldtrænings sundhedsmæssige effekter.

I dag kan vi med videnskabelig sikkerhed sige, at fodbold er effektiv medicin til forebyggelse og behandling af livsstilsygdomme

Peter Krustrup, professor ved Syddansk Universitet

Træningen består af en blanding mellem forskellige fodboldøvelser og styrketræningsøvelser, som både styrker dit kredsløb og dine muskler og knogler. Træningen kræver ingen tidligere fodbolderfaring, og du behøver ikke noget særligt udstyr - helt almindeligt træningstøj er fint.

ET UNIKT FÆLLESSKAB OG NYE RELATIONER

Når du starter til motionsfodbold eller Fodbold Fitness bliver du en del af et unikt fællesskab og får en masse nye relationer - noget der ellers kan være svært at få senere i livet.

At træne sammen giver et unikt sammenhold og fællesskab, og på et motionsfodboldhold er der rigtig god tid og mulighed for hyggeligt samvær efter træningen. Derfor giver det dig ikke kun fysisk sundhed at starte - det vil også kunne styrke dit sociale liv og give dig nye relationer og venskaber.

 

Find en klub, der tilbyder et hold, der passer dig!

Flere og flere fodboldklubber landet over laver tilbud til forskellige 60+'ere. Kontakt klubberne i dit nærområde, og spørg dem, hvilke tilbud de har. På den måde kan du finde lige netop det hold, der passer til dig og dit behov.

Hvis du selv er en ægte ildsjæl, kan du også foreslå din lokale klub, at I sammen starter et hold op for en bestemt 60+-målgruppe, hvis holdet ikke eksisterer i forvejen. Vi står klar til at hjælpe jer med både konsulentbistand, gode råd og markedsføring af tilbuddet. Læs meget mere her.