Tennis

Tennissportens Dag 2019 slog et mangfoldigt rekordslag

Rekordmange tennisklubber, eller rettere 260 af slagsen, åbnede dørene for tennisinteresserede i alle aldre og på alle niveauer.

Fakta om Tennissportens Dag 2019

Ca. 8.800 deltog i tennisklubberne rundt om i landet, og godt 3.000 heraf var nye ansigter. Det resulterede i, at cirka 1.800 meldte sig ind i en klub på baggrund af dagen.

Vi håber, at endnu flere klubber og deltagere er klar, når Tennissportens Dag afholdes igen i 2021.
Tennissportens Dag 2020 blev desværre aflyst pga. corona!

Der var de helt små poder med farverige pandebånd, de adrætte unge og motionslystne ældre med store smil på læben. Alle var de mødt op, da rekordmange - 260 af landets tennisklubber - lørdag 4. maj 2019 åbnede grusbanerne for en gratis omgang leg med de levende småbolde.

Allerførste forhånd
Dagen blev et billede på hele formålet med Tennissportens Dag: At samle et bredt udsnit af befolkningen til en oplevelse i tennissportens tegn. Og det blev til rigtig mange oplevelser. I mange klubber steg røgen fra grillen op som et symbol på, at noget vigtigt var i gærde. Og gæsterne, ja de trodsede hagl fra himlen og glædede sig over perioderne, hvor solen tittede frem og forkyndte sommerens komme. For det var lige der, i det smukke majvejr, at børnene slog deres første forhånd og konkurrerede om, hvem der kunne bære flest bolde på ketsjeren på én gang, mens de voksne spillede ”rundt om nettet” eller kanonerede bolde af sted fra baglinjen.

Jo, DGI Tennis og Dansk Tennis Forbunds initiativ, Tennissportens Dag, kan noget helt specielt, mener Lorenz Sønderby, visionsprojektleder ”Bevæg dig for livet - Tennis”:

”Tennissportens Dag har en unik evne til at samle folk. Men det kan kun lade sig gøre takket være det store engagement, ildsjæle, frivillige og tennisentusiaster i klubberne lægger for dagen. Når mange klubber beretter om pæne fremmøder på trods af koldt vejr og vind, så viser det, at Tennissportens Dag er til for at blive,” udtaler Lorenz Sønderby.

Tennisklubbernes oplevelser

Henrik Vestergård, formand Ullerslev Tennisklub: Der var over 40 besøgende, og vi fik 12 nye indmeldelser på dagen og flere har fået en indmeldelsesblanket. Vi har aldrig haft så mange besøgende før, og det var over al forventning, men har heller ikke tidligere brugt så mange ressourcer på at gøre opmærksom på vores aktiviteter og Tennissportens Dag.

Kry Bøttcher, træner Køge Tennis Klub: Ikke engang hagl kunne sætte en stopper for børn og voksne i Køge Tennis Klub til Tennissportens Dag. Ja, vi har fået 19 nye medlemmer og derudover 11-12, som er startet til Voksenintro og 6 junior-prøvetræninger.

Benny Mortensen, bestyrelsesmedl. Rønne TK: På trods af mange mørke skyer og lidt haglbyger fra morgenstunden, fik vi 12 besøgende på vores baner. Men da kl. blev 10, var 3700 Rønne begunstiget af sol, og vi kunne være ude. Super hyggelig formiddag.

Kim Knudsen, bestyrelsesmedl. Løjt IF - Tennis: Bilerne var fra morgenstunden belagt med is, og vejrguderne havde lovet os en kold Tennissportens Dag. Men i Løjt IF’s tennisklub havde vi trods det kolde vejr en rigtig god dag med mange besøgende. Vi må sige, at vi blev positivt overrasket over de mange, som mødte op. Vi skyder på, at der har været cirka 25 ikke-medlemmer på anlægget i de 3 timer, vi holdt arrangementet. De spillede på livet løs og havde nogle sjove timer. Og der var mange der tilkendegav, at de ville komme igen.

Markus Buksted Hansen, træner Ledøje-Smørum Tennisklub: Vi havde en rigtig dejlig dag i Ledøje-Smørum Tennisklub. Vi gætter på, at omtrent 50 tennislystne deltagere dukkede op. Vi glæder os allerede til næste år!

Mors Dag, Fars Dag - og så Tennissportens Dag

Tennissportens Dag bliver ved med at vokse, og flere og flere klubber er med på at gøre dagen til noget ganske specielt for landets spillelystne. Med Bevæg dig for livet - Tennis, arbejder DGI Tennis og Dansk Tennis Forbund sammen om at skabe positiv opmærksomhed omkring tennisspillet, så endnu flere får lyst til at dyrke sporten.

Vi er naturligvis interesseret i at udvikle Tennissportens Dag og få endnu flere klubber med. Hvis man må lege lidt med tanken, kunne det være fedt, at Tennissportens Dag går hen og bliver en fast årlig mærkedag, ikke bare for mor eller far, men for hele familien, smiler Lorenz Sønderby.