Tennis

Flere tilskuere og mere liv til tennisklubbens hjemmekampe

Hvordan kan en tennisklub bogstaveligt talt gå fra 0 til +100 tilskuere fra den ene til den anden holdkamp? Det har Tennisdetektiv Holm efterforsket, og han deler her de tekniske beviser.

KILDE
Sønderborg Tennisklub
(Genåbnet sag fra 2014)

SAGEN
Sønderborg Tennisklub ønskede, at endnu flere tennisinteresserede skulle støtte op om klubben ved at møde op til førsteholds-herrernes hjemmekampe i 1. division. Disse holdkampe er der ikke mange af om året, og det bør derfor være muligt, at skabe nogle interessante tiltag og aktiviteter omkring hver holdkamp.

På den baggrund blev følgende tiltag iværksat.
I timerne op til holdkampene er der f.eks. blevet arrangeret en lille turnering, interne kampe og andre aktiviteter , som alle afsluttes med efterfølgende fællesspisning. Disse tiltag har været for mange forskellige målgrupper lige fra børn til sponsorer.

Maden til fællesspisningen har ofte været den samme og det behøver ikke at være noget særligt, så længe der bare er rig adgang til kaffe og te under kampene. Børn og forældre fastholdes af den gode tennis på banerne, og børnene kan uden den store træning fungere som banefejere eller boldbørn. Ofte er det også børnenes egne trænere, der spiller – og de fungerer som både rollemodeller for børnene og som trækplastre for holdkampen.

BAGMÆNDENE
Meget af det som sker omkring holdkampen, for at tiltrække interesserede, er aktiviteter, som en tennisklub alligevel ønsker at gennemføre. Der har op til alle holdkampene været en koordinator bag det hele, og på selve kampdagen én ansvarlig, som holder børnene “fastholdt” og aktiveret.

TIDSRØVEREN
Op til holdkampen skaber Sønderborg Tennisklub opmærksomhed om hele arrangementet via plakater i klubhuset, reklame på de sociale medier, indslag i klubbens nyhedsbrev og via en artikel til den lokale presse/radio.

Samtidig koordineres der, hvem der er ansvarlig for aktiviteterne og det praktiske i forbindelse med holdkampen. For nogle kan det på selve kampdagen være en lang dag, men ligeledes en god og givende oplevelse. Den ansvarlige for kiosk og forplejning, skal givetvis regne med forberedelse dagen før holdkampen.

AFTRYK
Tiltag som disse kombineret med generel markedsføring har skaffet Sønderborg Tennisklub ml. 50-150 tilskuere til hver af førsteholdets holdkampe. Førhen var der i snit under en håndfuld tilskuere til en førsteholdskamp, typisk bestående af en referee og et par holdkaptajner.

Antallet af tilskuere er selvfølgelig ikke stabilt i alle 3-4 timer, men mange lægger alligevel vejen forbi i kortere eller længere tid. Tilskuerne synes generelt at det er en overraskende positiv oplevelse at se tennis live.

Tennisdetektivens tips

  • Tænk på tiltagene omkring holdkampen, som en mulighed for at skabe en fællesnævner i klubben, hvor medlemmerne kan mødes og tale om tennissporten. Den form for sammenhold har man i stort set alle holdsports-klubber, og det er en af de væsentligste årsager til medlemsloyalitet.

  • Har klubben både dame- og herre-divisionshold, kan man forsøge, at få dem til at spille i forlængelse af hinanden.

  • Efter en holdkamp kan der lægges et socialt arrangement – f.eks. den årligt tilbagevendende sommerfest.

  • Der skal relativt lidt til at gøre en synlig forskel og det er langt hen ad vejen blot et spørgsmål om planlægning.