Tennis

Medlemstilbud til unge via partnerskab med lokale gymnasier

Tennisdetektiv Holm har efterforsket en klub, hvor unge studerende med stor interesse er startet til tennis og spiller i de sene og ofte stille aftentimer.

KILDE
Sønderborg Tennisklub
(Genåbnet sag fra 2014)

SAGEN
Generelt er sagens kerne, at det hele foregår på de unges betingelser. Der er fx musik til tennisspillet, og der ses stort på bl.a. det højere støjniveau og den mindre formelle påklædning.

Indendørs
:
Initiativet bestod i at introducere “Studentertennis” halvanden time ugentligt i indendørssæsonen, hvor alle tre indendørsbaner blev reserveret.
Klubben kontaktede en idrætslærer fra hvert af byens gymnasier, og man fandt sammen ud af at finansiere det, som et fælles projekt.

Foruden deltagelsen i Studentertennis, blev de unge også motiveret til at melde sig ind i klubben ved at betale et symbolsk kontingent på 150 kr., der dog ikke gav mulighed for at booke baner.

Udendørs:
Her fik de unge til gengæld mulighed for at benytte de baner, der alligevel var ledige, når de øvrige medlemmer var færdige for dagen.

BAGMÆNDENE
Der har været en voksen koordinator, som har rapporteret til bestyrelsen. Til selve Studentertennis har et par jævnaldrende turneringsaktive medlemmer af klubben været til stede – Dette i højere grad for at give spillerne et fif eller to om tennis end for at stå for egentlig tennistræning.

TIDSRØVEREN
Tidsmæssigt krævede det to møder med repræsentanter fra gymnasierne og herudover lidt mailkorrespondance, tryk og udbringning af plakater, administrering af Facebookgruppen og indlæg på gymnasiernes morgensamlinger.

PENGETANKEN
Klubben har tjent penge på udlejning af hallen til gymnasierne samt på det medlemskontingenterne fra de 25-30 nye unge medlemmer. Samtidig er det lokale tilskud øget som følge af flere medlemmer under 25 år i klubben.

AFTRYK
Initiativet blev en stor succes. Det gav det pågældende år 25-30 nye unge medlemmer til klubben, og adskillige andre fik foden indenfor, som også flirtede med tanken om at melde sig ind. Samtidig blev det indledningen til et interessant “partnerskab” med byens gymnasier. Det har betydet mere liv på anlægget i marginaltiderne. Således blev der ofte spillet tennis helt frem til kl. 22.30.

Tennisdetektivens tips

  • Tænk ligesom de unge. Hvad efterspørger de, når de skal vælge tennis til?

  • Gå ikke i panik, hvis der ikke kommer lige mange hver gang. Det skal være et fuldstændig fleksibelt tilbud.

  • Lad nye spillere deltage de første par gange uden at være tilmeldt, men stå fast ved, at dette kun kan ske i en begrænset periode.