Tennis

Genaktivering af tidligere medlemmer via opkald

Tennisdetektiv Holm vil løse den store gåde om medlemmers frafald og høre om det er muligt at lokke dem tilbage ved hjælp af telefoninterview.

KILDE
Hareskov-Værløse Tennisklub
(Genåbnet sag fra 2014)

SAGEN
Bestyrelsen i Hareskov-Værløse Tennisklub havde et klart motiv, da de indledte en rundringning blandt klubbens tidligere medlemmer. Klubben manglede de sidste brikker i puslespillet, som skulle lukke hullet for frafald blandt klubbens medlemmer.

For at løse gåden fik klubben hjælp af et kyndigt medlem, der lavede en dybdegående spørgeguide (også kaldet en forhørsprotokol af Tennisdetektiv Holm), som blev anvendt ved telefoninterviews af cirka 100 udmeldte spillere. Der blev ringet rundt en søndag eftermiddag fra et kontor med varm kaffe på kanden og mange telefonlinjer, så man sammen kunne holde hinanden oppe på mærkerne. 

BAGMÆNDENE
Der var et medlem, der lavede forarbejdet. Otte-ni medlemmer fra bestyrelsen stod for rundringningen den pågældende søndag eftermiddag. Klubmanageren stod for selve opfølgningen og udredningen af alle besvarelserne.

TIDSRØVEREN
Tidsmæssigt krævede det cirka 20 timers forarbejde, samlet 20 timers rundringning og 20 timers efterbehandling.

AFTRYK
Klubben fandt brikkerne til puslespillet og fik samlet et godt billede af, hvorfor de udmeldte medlemmer var stoppet med tennis. Som en ekstra gevinst, var der desuden flere af de tidligere medlemmer, der meldte sig ind igen – blandt andet fordi de ikke var klar over, at de ikke havde fået betalt.

Tennisdetektivens tips

• Gå flere sammen om opgaven, og bryd den op i mindre faser, så den bliver mere overskuelig for alle parter.

• Forhør jer ad, om I kan alliere jer med et eller flere medlemmere fra klubben, som har styr på de små detaljer ved telefoninterviews.

• Spørg ind til, hvad der skal til at for at få medlemmet tilbage og hvad der generelt efterspørges af klubben.