Gang er ikke bare gang

Du behøver ikke nødvendigvis at hoppe i løbeskoene for at komme i bedre form. Daglige gåture i raskt tempo nedsætter risikoen for en lang række sygdomme, ligesom andre motionsformer gør det.

Har du ikke dyrket idræt længe, og vil du gerne i bedre form, kan det være en god idé at begynde med at gå, for længere pauser væk fra idrætten kan betyde, at kroppens sener, muskler og led ikke er stærke nok til at klare belastningen ved eksempelvis løb.

De fleste ved, at intervaltræning er en rigtig god måde til at få pulsen op på og forbedre konditionen, men de færreste ved, at du også kan dyrke intervaltræning, når du går. Interval-gang kan faktisk være lige så effektiv motion på linje med løb.

Når du intervaltræner, presser du blandt andet dit hjerte, fordi du her kommer tæt på din makspuls, og det er på den måde, at du forbedrer din iltoptagelse og din kondition.

VoresPuls har her opskriften på effektiv interval-gang:

  • Varm op ved at gå stille og roligt og løsn lidt op i armene i cirka fem minutter
  • Sving med armene og sæt tempoet lidt op i cirka fem minutter
  • Stræk let ud, så du øger musklernes fleksibilitet
  • Gå herefter hurtigt i to minutter - så hurtigt, at du hiver efter vejret
  • Gå stille i to minutter - dog stadig med lange skridt

Gentag intervallet tre til seks gange. Husk at strække ud bagefter.

Programmet her kan for eksempel kombineres med transport til og fra arbejde – stå af bussen et stop før og gå resten af vejen eller parker bilen lidt længere væk. Du kan også nemt prøve interval-gang af på ferien.

> LÆR OGSÅ AT BLIVE BEDRE TIL AT GÅ