Sammen i bevægelse

I 2021 skal vi alle sammen bevæge os mere - og vi lægger ud med fokus på gang.

Det er DR, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, DIF og DGI, der står bag projektet 'Sammen i bevægelse', som skyller ind over landet i seks forskellige bølger i løbet af året. Første bølge ramte allerede i januar under navnet 'Danmark går sammen', og skal hjælpe danskerne med at få øjne op for en af de lettest tilgængelige motionsformer - nemlig gang.

På siden her har vi samlet en række idéer til din gåtur og du kan løbende følge med her, når der sker nye tiltag i Sammen i bevægelse.

VIL DU MED UD AT GÅ?

Kender du det med, at du lige mangler den sidste motivation for at komme ud af døren? Og er det vigtigere for dig at hygge dig end at suse ned ad gaden? Så skal du med ud med vores gå-værter!

> KOM UD OG GÅ MED VORES GÅ-VÆRTER

WALK AND TALK - MØDER PÅ AFSTAND

Hjemmearbejde og digitale møder giver gode muligheder for Walk & Talk-møder, hvor du kan komme ud og få frisk luft, lidt dagslys i de mørke vintermåneder og måske øge din kreativitet.

> 3 RÅD TIL WALK AND TALK

GÅ DIG I BALANCE

Det kan godt være, at det føles som det mest naturlige i verden, men hvis du fokuserer på din gå-teknik, kan du få meget mere ud af din gåtur både fysisk og mentalt.

> FÅ INSPIRATION OG RÅD TIL EN BEDRE GANG

GANG ER IKKE BARE GANG

Har du ikke dyrket idræt længe, og vil du gerne i bedre form, kan det være en god idé at begynde med at gå, for længere pauser væk fra idrætten kan betyde, at kroppens sener, muskler og led ikke er stærke nok til at klare belastningen ved eksempelvis løb.

> LÆS ARTIKLEN OM INTERVALGANG HER

FIND EN KLØVERSTI

Opdag nye dele af dit eget lokalområde - eller tag på oplevelse et nyt sted. Friluftsrådet har skabt Kløverstier over hele Danmark, hvor du både kan gå, løbe og cykle en tur på fire forskellige distancer. Så der findes en god tur til alle.

> FIND KLØVERSTIERNE HER

SJOV MOTION I DET FRI

'Find vej i Danmark' er en forenklet udgave af orienteringsløb - en slags skattejagt, der bringer dig gennem skoven, parken eller byen på jagt efter poster. Prøv det med familien og få en anderledes gåtur sammen.

> FIND VEJ I DANMARK

FIND EN HJERTESTI

En hjertesti er en afmærket rute, hvor der er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Stierne kan anvendes af alle - hele døgnet. Mange af hjerteforeningen lokalforeninger arrangerer faste ugentlige begivenheder på hjertestierne.

> FIND EN HJERTESTI NÆR DIG

SMÅ FIF TIL MERE BEVÆGELSE

Det kan være hulens svært at finde tid og overskud til motion i hverdagens stramme program. Ind imellem kan små ændringer i hverdagen gøre en stor forskel. Det handler bare om at kunne se muligheden for motion i alt det, du allerede gør. Det handler om at se fordelen. Se det sjove. 

Du bevæger dig jo allerede i din hverdag, og nogen gange skal der ikke skrues meget op her og der for at optimere motionen og styrke din krop.

> HER FÅR DU 10 SMÅ FIF TIL MERE BEVÆGELSE
> SE OGSÅ DANSKERNES TIPS TIL MERE HVERDAGSMOTION