Bliv bedre til at gå

Det kan godt være, at det føles som det mest naturlige i verden, men hvis du fokuserer på din gå-teknik, kan du få meget mere ud af din gåtur både fysisk og mentalt. Tager du regelmæssigt en rask travetur, tæller det med i motionsregnskabet på lige fod med alle andre motionsformer.

Al gang består af et spænd og et slip. Når du fører armen tilbage, laver du et spænd, og når du slipper, føres armen frem af svingkraften - hvis du vel at mærke giver den lov, siger bevægelsespædagog og vejleder Lisbeth Olesen til VoresPuls.

Mærk dine fodsåler

Mærk dine fodsåler

Fornem det tryk de giver mod jorden og aktiver din bevægelsesenergi.

Sæt fokus på armene

Sæt fokus på armene

Beton dit armsving bagud og skab naturlig fremdrift i din gang.

LISBETH OLESENS GODE RÅD TIL EN BEDRE GANG:


1. Hoften længere frem
Prøv at gå med hoften en smule længere fremme, så vægten ligger på forfod og tæer. Går du let tilbagelænet og hænger i hoften, vil det belaste ryggen, og der vil automatisk komme meget vægt på hælene.

Træd i stedet ned på forfoden og tæerne, især storetåen, ligesom du træder på en pedal.

2. Vis din fodsål
Når du løfter foden fra jorden, skal du tænke på, at dem der går bag dig, skal kunne se din fodsål. På den måde får du bevægelse i ankelledet, og du får udnyttet tyngdekræften bedre, når foden svinger frem til næste skridt.

3. Spænd i ballerne
Lav en let spænding i ballerne og på bagsiden af lårene.

4. Før armene bagud, ikke frem
Tryk let bagud med armene - det udløser et naturligt sving fremad. Lad armene svinge helt naturligt og hold ikke igen. Håndfladen skal vende ind mod hoften og tommelfingeren skal være øverst, når hånden er fremme.

5. Slap af i nakken
Mærk efter om du spænder i nakke, hals og kæbe ved at bevæge hovedet lidt frem og tilbage. Læg også mærke til, om du bider sammen. Hvis du spænder, skal du sørge for at slippe spændingen.

6. Tjek åndedræt
Åndedrættet skal flyde frit, så får du luft helt ned i kroppen.