Artikler

Aktiv ferie: Derfor skal du lege dig gennem sommeren

Væk med liggestolen og frem med opfindsomheden. Sådan lyder opfordringen fra to eksperter i leg og bevægelse, når det gælder familie-aktiviteter hen over sommeren.

Stå ved dit skrivebord

Det kræver ikke meget, andet end at huske det. Sæt eventuelt uret til at minde dig om, at det er tid til at rejse dig op, så du ikke glemmer det.

3 nye tendenser: Corona kan ændre vores idrætsvaner i 2021

Vi har indtaget naturen som aldrig før under Corona, hvor der også er blevet dyrket de helt nære trænings-makkere i familien. Og så har fællesskaberne fået en endnu mere central plads i de motionsglade danskeres hjerter.

artikel video

Sådan kommer du i mål med dit nytårsforsæt

2021 står for døren, og med et nyt år følger for mange et nytårsforsæt. 73 procent af os vil gerne være mere aktive, og derfor er der mange gode ambitioner, når nytåret ringes ind. Sociolog og forfatter til Hjernesmart-trilogien Anette Prehns forklarer her, hvorfor nytårsforsættet ofte mislykkes – og hjælper dig med at komme i mål med dit nytårsforsæt.

Bliv bedre til at gå

Det kan godt være, at det føles som det mest naturlige i verden, men hvis du fokuserer på din gå-teknik, kan du få meget mere ud af din gåtur både fysisk og mentalt. Tager du regelmæssigt en rask travetur, tæller det med i motionsregnskabet på lige fod med alle andre motionsformer.

Få inspiration til motion i efterårsferien – også med børn

Selvom efterårsferien er lig kvalitetstid med familien og afledning fra hverdagens mange rutiner, behøver du ikke gå på kompromis med dine motionsvaner. Vi har samlet en række udendørs efterårsaktiviteter, der kombinerer kvalitetstid med familien, motion og kalorieforbrænding – og som tilmed kan virke afstressende.

Tag cyklen til og fra arbejde

Måske dyrker du allerede meget motion, måske lever du allerede op til anbefalingerne om mindst 30 minutters motion dagligt – bare ved at cykle til og fra arbejde.

Gang er ikke bare gang

Du behøver ikke nødvendigvis at hoppe i løbeskoene for at komme i bedre form. Daglige gåture i raskt tempo nedsætter risikoen for en lang række sygdomme, ligesom andre motionsformer gør det.

Tag trappen

Vi ved det jo godt - vi skal tage trappen i stedet for elevatoren. Men hvad kan motivere mere end beviser på, at det rent faktisk batter noget?!