Hvad kan du gøre derhjemme

Det er tit de små ting: En rytme der får dig til at danse - eller en "fjern-ukrudt-workshop" i haven. Motion behøver ikke tage lang tid. Vi hjælper dig med at finde mulighederne i hverdagen.

LEG MED FAMILIEN

Sofie Østergaard står i en have med en bold i hånden - klar til at kaste. I baggrunden står en familie på fire klar til at lege i haven.

15 LEGE FOR BÅDE BØRN OG VOKSNE

Udfordr børn og voksne med sjove lege, der giver både smil på læben og sved på panden. I kan dyste hvor som helst, og der er plads til både små og store legebørn.

> FIND ALLE 15 LEGE HER

 

INSPIRATION TIL MERE HVERDAGSMOTION

DANS

DANS

Du kan ikke undgå at smile - eller at få pulsen op, når du danser. Så tag en svingom derhjemme!

HAVEARBEJDE

HAVEARBEJDE

Havearbejde kan sagtens give sved på panden. De små ting tæller også!

ØVELSER

ØVELSER

Motion behøver ikke tage flere timer. Nogle gange handler det om at udnytte de små pauser.

ØVELSER DU KAN LAVE DERHJEMME

Her får du en række videoer med nemme øvelser, som du kan lave på kort tid. Tag én øvelse hver dag, byg en ny øvelse ovenpå hver dag eller mix på kryds og tværs. Mulighederne er mange og alt tæller.

> NEMME ØVELSER PÅ STUEGULVET

TAG EN RASK TUR MED PLÆNEKLIPPEREN

Det giver også motion at lave havearbejde. Så tænk over det, næste gang du skal i haven. F.eks. får du nemt bevæget dig i 15-20 minutter, når du slår græsset - selv i en lille have. Du behøver ikke engang løbe rundt med plæneklipperen for at få noget ud af det.

DANS MED STØVSUGEREN

Hvorfor ikke snuppe en svingom med gulvmoppen eller få pulsen op, mens du støvsuger? Hverdagsting kan også give god motion. Prøv evt. med god musik i ørerne, mens du gør rent – du får mere lyst til at bevæge dig, og som bonus bliver rengøringen meget hyggeligere.

> HER FINDER DU TRE GODE SANGE TIL PLAYLISTEN

GÅ TIL SPORT

Der er mange måder at gå til sport på... Smid en podcast eller en liveudsendelse i ørerne og gå til lige netop den sport, du foretrækker - om det er fodbold, ishockey, håndbold eller noget helt andet. Alt tæller! 

> GANG ER IKKE BARE GANG

LEG MED UNGERNE

Der er masser af pulstræning at hente i en familie-fodboldkamp eller en tur på havtrampolinen - og så er det oven i købet sjovt! Du kan også prøve nogle af de gamle lege fra skolegården: Rundbold, stikbold eller en rask sjippetur. Byg selv videre på listen!

> SE EFFEKTEN AF TRAMPOLINHOP I VORES UVIDENSKABELIGE TEST

TRÆN MED KLUDE

Prøv 5 gode øvelser med klude, som udfordrer din styrke, balance og stabilitet. Det er lige ved hånden og kan laves foran fjernsynet - eller mens lasagnen er i ovnen.

> HER FINDER DU 5 ØVELSER MED KLUDE

SMÅ FIF TIL MERE BEVÆGELSE

Det kan være hulens svært at finde tid og overskud til motion i hverdagens stramme program. Ind imellem kan små ændringer i hverdagen gøre en stor forskel. Det handler bare om at kunne se muligheden for motion i alt det, du allerede gør. Det handler om at se fordelen. Se det sjove. 

Du bevæger dig jo allerede i din hverdag, og nogen gange skal der ikke skrues meget op her og der for at optimere motionen og styrke din krop.

> HER FÅR DU 10 SMÅ FIF TIL MERE BEVÆGELSE
> SE OGSÅ DANSKERNES TIPS TIL MERE HVERDAGSMOTION

VORES BUD PÅ SANGE TIL DIN PLAYLISTE

  1.  Get lucky (Daft punk)
  2. Can't stop the feeling (Justin Timberlake)
  3. Life is a Highway (Rascal Flatts)

Vi har flere bud på gode sange i vores playliste, som du kan hente lige her. Du kan også finde sangene der, hvor du normalt finder din musik. Brug dem, når du skal danse med familien - eller med støvsugeren.

> HENT PLAYLISTEN