Kano, Kajak og SUP

Kano, kajak og SUP oplever fremgang for 19. år i træk

I et år, hvor corona har presset foreningslivet i hele Danmark, har kano og kajakklubber formået at fastholde og tiltrække nye medlemmer, så der er medlemsfremgang for 19. år i træk.

Flere og flere danskere dyrker motion i naturen, og med søer, hav og åer rundt i landet er Danmark i den grad også et blåt land. Selv i et år, hvor foreninger har skulle tilvænne sig forsamlingsloft og skiftende restriktioner, så er det samlede medlemstal nu steget til 31.383 medlemmer fra 31.236 sidste år.

At medlemstallet stiger igen i år afspejler det store stykke arbejde som frivillige i klubberne har gjort det seneste år for at fastholde foreningsfællesskabet og glæden ved en tur på vandet.

60+ og kvinder stiger markant

Kigger man ind i tallene, kan man se, at der er et fald på 58 medlemmer blandt mænd, mens der til gengæld er kommet 205 nye kvinder. En stigning der også var en tendens i 2019, hvor kvinderne også stod for størstedelen af fremgangen.

Kigger man ind i de forskellige aldersgrupper, så er det primært 60+ der står for en rigtig stor fremgang. Her er der kommet 826 nye medlemmer i kano og kajakklubberne. Modsat er der sket et stort frafald i aldersgruppen 19-39. Her er der kommet 399 færre medlemmer.

 

De generelle medlemstal i idrætten

2020 var et hårdt år for landets idrætsforeninger, hvor tomme faciliteter, omklædningsrum og baner har givet svære betingelser for medlemmer og frivillige.

Det afspejler sig også i de samlede medlemstal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF), der viser et samlet medlemstal på 2.216.675, hvilket er et fald på 89.613 medlemmer på et år.

Du kan finde medlemstallene på www.dif.dk/medlemstal