Kano og kajak

Far og sønner kom tættere sammen i kano

Under en fjeldvandring tilbage i 1988 foreslog en arbejdskammerat Jesper Michelsen fra Holbæk at sejle med på en kanotur i Sverige.

Det var inde ved militæret, at den nu 58-årige Jesper Michelsen fra Holbæk blev bidt af at vandre, og da han efterfølgende fik arbejde som redder hos Falck, takkede vagtmesteren ja til at tage med ham på fjeldvandring i Lapland. 

- Under turen spurgte han mig, om jeg havde lyst til at prøve at sejle kano. Han havde en kano i sit sommerhus i Sverige. Det ville jeg gerne, og turen var så stor en oplevelse, at jeg bagefter købte en aluminiums-kano sammen med to kammerater, siger han. 

De følgende år bød på flere fjeldvandringer og kanoture, men da de to sønner blev store nok, spurgte han dem, om de ikke havde lyst til at tage med ham på kanotur en ad gangen. Han ville gerne have dem med ud i den natur og få de oplevelser, han selv havde fået og dyrkede i sin fritid. 

Tæt på hinanden i naturen 

- I starten var de lidt skeptiske, for de troede, at de bare skulle med for at hjælpe til i stedet for at være sammen med mig. Men de fandt hurtigt ud af, at vi netop kom meget tæt på hinanden under sejlturen og de steder, hvor vi overnattede. Sammen satte vi telt op, samlede brænde og lavede bål, lavede mad sammen og lavede spor i naturen. Det at være i naturen og dele oplevelserne sammen samtidig med, at jeg lærte dem at bruge redskaber, som at kløve brænde med en økse, bragte os tættere sammen, forklarer Jesper Michelsen. 

Efter den første tur skulle sønnerne ikke længere overbevises, men har været med år efter år, indtil de blev voksne og i dag har stiftet egen familie. 

- Nu er det så næste generation, jeg venter på at få med i min kano. Men det varer lige et par år endnu, siger Jesper Michelsen om den ene søns to børn, en pige på fire år og en lille dreng. 

Alene i kajak 

For kanoen kræver, at der er to ombord, men det forhindrer nu ikke Jesper Michelsen i at komme på vandet og tage på ture i naturen. Han ror nemlig også kajak og når tiden tillader det, tager han gerne på ture alene af fire dages varighed. 

Sikkerheden er også i de bedste hænder, for Jesper Michelsen er frivillig førstehjælpsinstruktør og en ofte benyttet instruktør i kano- og kajaksammenhænge.