Melde krig

SÅDAN LEGER I LEGEN:

Lav en stor cirkel og del cirklen ind i felter, som får landenavne. Ét land til hver person. I centrum er der en mindre cirkel, som er ingenmandsland. Alle står med en fod i sit eget land og er klar til krig.

Legen starter ved, at fx den yngste, stiller sig i midten med en bold og melder krig mod et andet land; "Jeg melder krig mod Sverige" - bolden kastes i jorden samtidigt. Alle løber væk fra cirklen - undtagen Sverige. Det gælder om hurtigst muligt for Sverige at tage bolden og råbe STOP.

Sverige har nu 3 lange skridt og en spytklat til at nå så tæt på personen der har meldt krig mod Sverige. Den, der har meldt krig danner en ring med armene og nu skal Sverige forsøge at kaste bolden igennem armene. Lykkes det, må Sverige indtage et stykke af den andens land - Lykkes det ikke, er krigen tabt, og Sverige må afgive et stykke land.

Erobring af land foregår således: på ét ben stiller landeerobreren sig i den lille midtercirkel. (Næste gang personen erobrer territorie fra det samme land, må han/hun stille sig i det felt i stedet).

Med en kridtstreg tegnes et område så stort som muligt af det vundne land. Mistes balancen, fortsætter man den uafsluttede streg ind til den nærmeste kant. Der skrives landenavn i det ny erobrede. Nu er det erobrerens tur til at “Jeg melder krig mod….”

Legen fortsætter indtil al land er erobret. 

> TILBAGE TIL OVERBLIKKET OVER LEGENE