Tag trappen

Vi ved det jo godt - vi skal tage trappen i stedet for elevatoren. Men hvad kan motivere mere end beviser på, at det rent faktisk batter noget?!

En undersøgelse fra et hospital i Schweiz viser med udgangspunkt i 77 ansatte, som generelt alle levede et stillesiddende liv, at de alle forbedrede deres kondition ved at vælge trapperne i deres daglige gang rundt på jobbet. 

I forsøgets første 12 uger måtte de ansatte ikke tage trappen, hvorefter de skulle vælge trappen. Blot to uger efter skiftet blev deres kondition målt til at være forbedret. 

Trapper får pulsen langt højere op end almindelig gang, hvorved du reducerer risikoen for hjertekarsygdomme og type-2 diabetes.

Trappetræning er for eksempel også obligatorisk træning for de fleste eliteløbere, og det er der god grund til. Hvis du tager en hurtig spurt op ad trappen, skruer du helt op for pulsen og styrker led, sener og knogler i hele underkroppen.

Gang på trapper styrker også din coremuskulatur, som modvirker eller forebygger dårlig ryg. Sidst men ikke mindst, slipper du for at vente på elevatoren, som flere undersøgelser viser, i sidste ende er langsommere end trappen.

Læs mere om rapporten fra Schweiz her.