Fitness

Træningen gør mig glad

Josephine Jensen træner i det fri to gange om ugen. ”Tiden flyver afsted, og jeg giver mig mere, end når jeg træner i fitnesscentret”, lyder det fra den unge kvinde.

Solen skinner fra en næsten skyfri himmel, og der er masser af aktivitet på stranden ved Mosede Fort mandag ved aftenstide. Ude på vandet glider en kano stille gennem vandet, et par i 40’erne kommer gående hånd i hånd langs strandkanten, og selvom badevandstemperaturen endnu ikke har peaket, har et par unge piger vovet sig ud at soppe.

På stranden har en gruppe på 12-14 kvinder samlet sig for at træne. Nogle kender hinanden i forvejen. Andre er her for første gang.

”Hvis I synes, det er hårdt, skal I vide, at vi aldrig laver det samme,” lyder det opmuntrende fra instruktøren Cathrine Borre, inden hun beder alle stille sig i planken og på skift hoppe over hinandens ben.

Om vinteren underviser hun i en forening, men hen over sommeren tilbyder hun outdoor fitness lige i nærheden af, hvor hun bor. Ifølge hende er der stor forskel på at træne ude og inde, men begge dele har sin charme.

”Indenfor er musikken vigtig, og man kan bruge forskellige redskaber. Til gengæld er man begrænset af pladsen, hvor der er alle muligheder, når man træner i det fri, og man går aldrig død i, hvilke øvelser der kan laves. Til gengæld er vejret en begrænsning, og jeg følger meget med i vejrudsigten i dagene op til træningen,” siger Cathrine Borre, som altid har vejrudsigten med i baghånden, når hun planlægger sin træning.

I dag står den især på makkertræning, og der bliver både grinet og pustet, når parrene ryger på numsen i sandet eller der kæmpes med armbøjningerne.

Nyder naturen og afvekslingen

En af deltagerne er Josephine Jensen, som træner udendørs både mandag og torsdag, hvis det kan lade sig gøre.

”Det er dejligt at være ude i luften og naturen efter en hel dag på kontoret, og man bliver bare så glad, når man træner ude. Det er en helt anden følelse, end når man står og kigger sig selv i spejlet i fitnesscentret,” siger hun.

Josephine er også stor fan af, at træningen er meget forskellig, og at man hver gang kommer hele kroppen igennem.

”Det er meget afvekslende. Vi træner på sand, græs og på molen og bruger alt hvad der er i området, som f.eks. klitterne, træstubbe, store sten samt borde og bænke. Træningen føles meget naturlig, fordi man bruger hele kroppen og sin egen kropsvægt, og jeg giver mig helt sikkert også mere,” siger Josephine, som er vant til både at løbe og træne på hold i fitnesscenter.

Men hun har det med outdoor fitness som med den første kop kaffe på terrassen efter en lang vinter og den første dag i sandaler: Det er noget helt særligt …

Vejret som med- og modspiller

”Tiden flyver afsted. I fitnesscentret står jeg tit og kigger på uret, og det kan man jo ikke her. Der er vel egentlig kun et minus: Vejret! Hvis det blæser og regner, kan det godt være lidt svært at komme ud af døren. Men når man først er her, er det faktisk lige meget,” siger hun.

Og på en dejlig i juniaften, hvor solens stråler stadig varmer, er der bestemt heller ikke noget at være utilfreds med. Det skulle da lige være sandet, som klæber sig til de svedige kroppe.

”Der er snart ikke det sted, jeg ikke har sand,” siger en af deltagerne, mens holdet strækker ud samtidig med, at de nyder udsigten ud over Køge Bugt.

En time er gået, og træningen er slut. Nogle hopper på cyklen, andre går eller løber hjem, for de fleste bor lige i nærheden. Torsdag er der træning igen. Og det eneste, der er sikkert, er, at træningen ikke bliver som i dag…