Fitness

Medlemmerne strømmer til nyt center

Der trænes og svedes i Tune, som har 800 m2 at dyrke fitness på. Siden indvielsen i maj har foreningen fået 300 nye medlemme

 

Wow. Bare wow.

Det er svært ikke at blive imponeret, når man træder ind af døren i Tune IF Fitness’ nye bygning. Ja, man skal vel nærmest være blind og fitness-immun for ikke at blive begejstret over de lækre faciliteter, og det mærkes også i foreningen, som får nye medlemmer hver dag.

”Vi har vel fået 10 nye medlemmer alene i dag,” fortæller daglig leder Lotte Jensen, og hun er ikke i tvivl om, at de nye lokaler har gjort en kæmpe forskel.

”Især de unge siger selv, at det ikke var så fancy før, og vi ved, at mange valgte at tage ud af byen tidligere,” siger hun.

Det gør de helt tydeligt ikke længere. For siden maj, hvor centret blev indviet, har foreningen fået 300 nye medlemmer, så medlemstallet ligger over 1.000.

”Vi tør ikke annoncere, og vi gør slet ikke noget lige nu for at tiltrække nye. De kommer bare. Vi har et tilbud til nytilflyttere om en måneds gratis medlemskab, og det ved ejendomsmæglerne også,” siger Lotte Jensen.

Foreningen mistede et par 100 medlemmer under corona, men mange var loyale og forblev medlemmer eller satte deres medlemskab på pause. Den 10. maj blev det nye center så indviet og siden er det gået slag i slag.

Fitness i to etager

Foruden træningen i det lyse og indbydende fitnesscenter i stueetagen, som også rummer et lille caféområde, kan medlemmerne boltre sig på 1. salen som byder på et cool crossfitlokale, et spinningrum og en lækker holdsal. I alt 800 kvadratmeter til træning for enhver smag.

Fitnesscentret er åbent kl. 5-23 året rundt, og der er desuden en bred vifte af holdtilbud  - ud over spinning er det bla. yoga, mobilitetstræning, zumba, junior fitness og senior hold.

Seniorerne fylder godt i Tune-landskabet og efter corona er der da også blevet gjort en særlig indsats for at få de godt 100 seniorer tilbage på holdene.

”Instruktørerne har simpelthen været ude hos dem for at høre, om de var klar til at komme tilbage. Og der er godt gang i både træning og kaffedrikning igen,” fortæller Lotte Jensen, som understreger, at det sociale også er meget vigtigt i foreningen, som bla. byder på morgenbrød hver fredag.

Frivillige og fremtiden

Foreningen tæller ca. 50 frivillige, som har været trofaste og omstillingsparate til fx udendørs og online undervisning under corona. Og ligesom medlemmerne har de været trofaste i tiden med nedlukninger og restriktioner. Og der er også kommet nye til.

”Jeg tror også, de lækre faciliteter betyder noget for de frivillige,” siger den daglige leder, som også  har planer om nye aktiviteter i det fantastiske fitnesshus. Og når hun ser ud i fremtiden, er det derfor heller ikke slut med medlemsfremgangen.

”Om et år regner vi med, at 1.500 af byens 6.000 indbyggere er medlemmer i Tune IF Fitness,” siger Lotte Jensen.