Fitness

Fitnesscenter skaber nyt liv i Horslunde

Der var taler, trængsel og mange nysgerrige, da Ravnsborg Motionscenter holdt officiel indvielse af et helt nyt fitnesscenter på 1. salen ved Ravnsborg Hallen.

Ravnsborg Motionscenter

”Gå ud og blær jer med jeres by og jeres forening. I er et forbillede for andre.”

Sådan lød det fra Tine Vinther Clausen, formand for Fritid og Kultur i Lolland Kommune, inden hun klippede den røde snor ved indvielsen af Ravnsborg Motionscenter i Horslunde i søndags.

Og de mange fremmødte kunne derefter ved selvsyn se, at der virkelig er noget at blære sig med! På 1. salen i bygningen ved siden af hallen, der tidligere husede forskellige foreningers mødelokaler, er der nu et stort lyst lokale med nyt lækkert fitnessudstyr.

”I mange år havde vi det lille lokale i stuen, som blev etableret, da vi havde et divisionshold i håndbold. Men for nogle år siden kom nogle af de her drenge i de fine trøjer (nogle af de unge instruktører, red.) og ville gerne ha’ nogle flere maskiner. Og så tænkte jeg, at de unge måske kunne trække nogle flere unge til, og så det var jo bare med at komme i gang,” sagde Ravnsborg Motionscenters formand, Søren Hansen i sin åbningstale.

Rådgivning og opbakning

Sammen med Jørgen Olsen har Søren Hansen været de gennemgående kræfter i hele projektet, og de fik blandt andet faglig assistance af rådgiver Charlotte Agergaard fra Bevæg dig for livet – Fitness.

”Man kunne få en sindssyg rådgivning, og det har været meget vigtigt for, at vi er kommet i mål,” sagde Søren Hansen, der også fremhævede hjælpen til PR i form af blandt andet forskellige foldere som helt uundværlig.

Men også lokalt er der blevet bakket op om fitnesscentret. Søren Hansen fortalte, at der blandt andet blev sparet ret så mange penge på opsætningen og monteringen af maskinerne, fordi handymen i byen både havde maskiner og kræfter til opgaven.

”Og nu er centret kommet op at køre, og så håber jeg, I vil bruge det,” sagde Søren Hansen.

Og efter fremmødet at dømme, skal der nok komme gang i maskinerne. Op til selve indvielsen begyndte tilmeldingerne allerede at tikke ind og på dagen meldte 150 borgere ind. meget godt for en by med omkring 600 indbyggere....

Inspiration for andre

Blandt de interesserede var Ingerlis Friis Pedersen, som er vild med at vandre, men som slås med rygproblemer og derfor overvejer at begynde i fitnesscentret.

”Jeg ved jo, hvor vigtigt det er, at man holder sig i gang, og det værste man kan gøre, når man har ondt, er, at sætte sig i en sofa,” siger hun, mens hun under kyndig vejledning af fitnessinstruktøren Kim prøver en af de maskiner, der styrker ryggen.

For udvalgsformand Tine Vinther Clausen er der i hvert fald ingen tvivl om, at Horslunde nu har et tilbud, der kan inspirere andre landsbyer.

”Vi ser centre i de større byer som Nakskov og Maribo, men når I kan skabe et center i en landsby, er det unikt, og jeg håber, at I også vil se udad og bygge bro og dele jeres styrke,” sagde hun, inden den røde snor blev klippet og centret erklæret for åbent.