Fitness

Fitness skaber nyt liv i tennisklubben

Kalundborg Tennisklub tilbyder gratis Tennisfitness hver lørdag. ”Vi har rystet posen for at skabe mere liv i klubben,” siger Jeanet Britt Jensen, som er Tennisfitness-instruktør og en af initiativtagerne.

Det er lørdag på Møllebakken i Kalundborg. Normalt er det lyden af ketsjere, der rammer en bold, der lyder fra banerne. Men lørdag formiddag blandes lyden med sætninger som ”så har vi fået varmen!” og ”tag lige 10 squats”, for som noget nyt tilbyder klubben fitness som supplement til tennissen.

”Vi vil gerne give medlemmerne et ekstra tilbud, så de kan styrketræne som et supplement til deres tennis. Samtidig satser vi på, at det kan skabe noget mere liv i klubben og blive et sted, hvor familier og medlemmer mødes på tværs af alder,” fortæller Jeanet Britt Jensen, som er en af de fire, der tog et kursus i maj for at få kunne stå for Tennisfitnesstræningen.

Sammen med Anette, Jan og Tim blev hun undervist i, hvilke øvelser der er velegnede for tennisspillere og måske endda kan laves med en ketsjer i hånden.

Skal lugte af tennis

”Det er vigtigt for os, at det lugter lidt af tennis, for at medlemmerne føler, at det er relevant for dem. Samtidig vil vi gerne vise, at klubben kan byde på noget nyt og andet, end det de kender,” forklarer Jeanet Britt Jensen om baggrunden for tiltaget.

Det handler også om at skabe nogle nye aktiviteter og mere liv i klubben. Og fitness er en aktivitet, der er relevant for mange og som mange af tennisspillerne måske dyrker i forvejen.

”Men det kan jo lige så godt foregå i klubben. Vi satser på, at mange af dem, der spiller om lørdagen eksempelvis vi komme lidt før at styrketræne, inden de spiller,” siger Jeanet Britt Jensen.

Tennisfitness-træningen foregår på en af tennisbanerne, og udover at det er praktisk at bruge klubbens egen faciliteter, er det også en god måde at vise medlemmerne, at der foregår mere end den traditionelle tennistræning i Kalundborg Tennisklub.

God modtagelse

Så lørdag formiddag står den på lunges, pushups, squats, situps og spurt – og selvom aktiviteten er startet i coronaens skygge, har der været god opbakning til holdet.

”Vi har lagt tilbuddet ud på Facebook og hjemmesiden, og så har vi hængt sedler op ved indgangen til banerne, fortæller Jeanet, som udover at være aktiv på tennisbanen også sidder i bestyrelsen – og nu altså også kan kalde sig Tennisfitness-instruktør.