Fitness

Fitness for fuld udblæsning

I Gymnastikforeningen Præstø Fjord har de succes med et særligt fitness-kontingent, hvor man træne lige så meget, man vil for en fast pris.

De latinamerikanske toner strømmer ud af højttalerne i den lyse sal på 1. sal i Præstø Multicenter. Omkring 24 øjne følger hver en bevægelse hos instruktøren Tina Valdimarsson for at følge hendes moves og instruktioner. Det er onsdag, og det zumba, der er på programmet.

Zumba er bare et af de 11 forskellige fitnesshold, som Gymnastikforening Præstø Fjord tilbyder. Og med alt fra funktionel træning, over yoga til corebar har foreningen et bredt udbud af fitnesshold, som man kan træne frit på, hvis man har tegnet et fitnesskontingent på 1.200 kr.

Og så er det faktisk også meget billigere, end da jeg trænede i et fitnesscenter.

Birgitte Nejbjerg, medlem i Gymnastikforeningen Præstø Fjord

”Det er meget fleksibelt, for når man som jeg har skiftende arbejdstider, er det umuligt at deltage fast på et hold hver uge. Så er det dejligt, at der er så meget at vælge imellem,” siger Birgitte Nejbjerg, som har trænet i foreningen i 10 år.

For Maria Larsen er det også afgørende, at tilbuddet er så varieret.

”Man kan både træne puls og styrke, og så er det faktisk også meget billigere, end da jeg trænede i et fitnesscenter,” lyder det fra Maria Larsen, der desuden fremhæver den sociale dimension ved at træne i foreningen.

Det sociale er vigtigt

”Det er nemmere at komme ud ad døren, når man skal træne sammen med andre. Og vi hygger da også med et glas rødvin efter træning af og til,” siger hun.

Maj-Britt Duus har været medlem af foreningen i 16 år, og træner normalt tre gange om ugen, og hun synes, at man får meget for pengene: Mange hold at vælge imellem, sammenhold og fleksibilitet. Selve idéen med et fitnessabonnement blev lanceret for tre år siden i forbindelse med, at foreningen oplevede, at en del af deres medlemmer sivede over til et nyåbnet fitnesscenter.

”Vi fornemmede, at en af grundene til, at de valgte fitnesscentret, var, at der var et mere frit valg. Og så begyndte vi at kigge på, hvordan vi kunne fastholde medlemmerne. Vi var dels klar over, at det handlede om at kunne tilbyde nogle flere hold, men også at reklamere mere for dem,” fortæller Tina Valdimarsson.

Der blev hurtigt fyldt op på holdplanen, og i dag er det blevet til 11 hold. Foreningen valgte desuden at differentiere mellem motionshold og egentlige fitnesshold for at gøre det nemmere for medlemmerne at gennemskue tilbuddene. Fitnesskontingentet, hvor man betaler 1.200 kr. for en hel sæson og så kan deltage på alle de hold, man orker, blev indført for tre år siden, og efter en lidt træg start, er ordningen blevet en succes, og der er 50 medlemmer, der har valgt abonnementet.

"Vi fornemmede, at en af grundene til, at de valgte fitnesscentret var, at der var et mere frit valg. Og så begyndte vi at kigge på, hvordan vi kunne fastholde medlemmerne."

Tina Valdimarsson, instruktør og bestyrelsesmedlem

Meget motion for pengene

”Hvis man kommer på minimum to hold, er der penge at spare, og det skulle folk selvfølgelig lige finde ud af. Dertil kommer, at de fleste hold desuden varer halvanden time, så reelt sparer man endnu mere,” siger Helene Kragh Jørgensen, som ligesom Tina Valdimarsson også er med i fitnessudvalget og er instruktør.

Som noget nyt tilbyder foreningen nu også hold i weekenden, og det er blevet en stor succes – ikke mindst fordi der samtidig er børnehold i springcentret.

”I stedet for bare at sidde at kigge på, mens børnene træner, kan forældrene nu selv træne, og det er blevet rigtig populært,” siger Tina Valdimarsson.

Nye tanker og tilbud

Og selvom foreningen altså allerede byder på 11 forskellige fitnesshold, så er der også nye ting på bedding. Blandt andet holder Præstø Fjord Gymnastikforening en fitnessevent, hvor fitnesskontingent-medlemmer kan deltage gratis og andre skal betale et mindre beløb for en totimers træningsevent.

”I år har vi valgt noget, som vi ikke allerede tilbyder i foreningen, nemlig BodyJam og BodyFlow, for at se om det måske har sin gang på jord,” forklarer Tina Valdimarsson.

Til foråret sætter foreningen fokus på outdoor fitness med en event i samarbejde med Bevæg dig for livet – Fitness, som gerne skulle munde ud i, at foreningen tilbyder udendørs træning fra marts 2018.

”Vores erfaring er, at medlemmerne ikke har lyst til at træne indenfor i sommerperioden, men vi håber, at den udendørs træning vil betyde, at vi ikke skal holde ferielukket,” siger Helene Kragh Sørensen.

Derudover overvejer Præstø Fjord at starte nogle mere sæsonbaserede hold som f.eks. ”bikiniklar” og ”klar til ski”, og indoor cycling er også på ønskesedlen. Her er udfordringen dog, at det p.t. ikke er ledige lokaler.

”Der er hele tiden nye trends inden for fitness, og vi følger med og overvejer hele tiden, hvad vi skal satse på,” tilføjer Tina Valdimarsson. ”Udfordringen er her – ligesom så mange andre steder – at få de gode haltider.”