Fitness

Fedt at træne i en forening

18-årige Mikkel Kønigsfeldt styrketræner i et fitnesscenter lige som så mange andre unge. For ham er det vigtigt, at han træner et hyggeligt sted, hvor han kender mange, og hvor der er gode faciliteter.

To-tre gange om ugen pakker 18-årige Mikkel Kønigsfeldt træningstasken og tager op i fitnesscentret i Herlev sammen med den jævnaldrende kammerat, Sebastian Pedersen.

De er begge talentspillere under Dansk Squash Forbund, og ud over træningen med bold og ketcher skal der arbejdes i fitnesscentret.

”Vi har fået et program fra landstræneren, som vi følger sådan nogenlunde. Det tager 2-3 timer, hvis vi skal lave det hele, så vi fordeler det lidt ud på dagene,” fortæller Mikkel Kønigsfeldt, der som regel træner sammen med sin gode ven og træningsmakker, Sebastian, i weekenden samt en hverdag inden squashtræningen.

De har begge fået tilbud om at træne i HI Fitness, som fitnesscentret hedder, gennem deres squashklub, men Mikkel var allerede medlem, inden han fik tilbuddet.

”Jeg blev medlem allerede for to-tre år siden, fordi mine forældre og flere af mine venner træner her. Så jeg overvejede ikke andre steder,” siger Mikkel.

Og netop det at kende nogle andre er vigtigt for Mikkel.

”Nogle af de andre fitnesscentre er meget store og ikke så hyggelige som her, hvor jeg kender rigtig mange, blandt andet flere squashspillere. Der er også et rigtig godt udvalg af maskiner,” siger den unge squashspiller om baggrunden for at træne i det foreningsbaserede fitnesscenter i Herlev.

”Jeg synes, det er fedt, at det er en forening. Det er rigtig hyggeligt,” siger han inden han tager videre til squashtræningen.