Fitness

10.569 færre fitnessmedlemmer

Corona har været hård for foreninger med fitness. Efter flere år med medlemsfremgang bød 2020 på en nedgang. Samlet set har foreningsidrætten mistet 86.613 medlemmer – heraf er de 10.569 fitnessmedlemmer.

Fitness i forening er buldret frem de seneste år, men det satte corona og nedlukninger af fitnesscentre, sale og haller en stopper for. Således bød 2020 på en nedgang i medlemmer på 10.569.

Det fremgår af medlemstallene fra DGI og DIF, der netop er blevet offentliggjort.

Fitness er ikke den eneste foreningsidræt, der har lidt under corona. Det samlede medlemstal er nu på 2.216.675, hvilket er et fald på 89.613 medlemmer på et år. Udvikling bekymrer de to organisationer, fordi faldet kommer efter flere år med fremgang. Året forinden havde DIF og DGI således en medlemsfremgang på knap 50.000 medlemmer.

Trods nedgangen er fitness dog stadig den fjerdestørste foreningsidræt med 172.683 medlemmer. Og Bevæg dig for livet – Fitness, der styrker og udvikler fitness i forening er klar til at hjælpe foreningerne ovenpå igen bl.a. med det landsdækkende åbent hus-arrangement, Fitness Tryday.

”Fitness Tryday er en god anledning for foreningerne til at slå dørene op og vise deres aktiviteter og forhåbentligt tiltrække både nye og tidligere medlemmer,” siger projektleder Nicolai Blom Pedersen, Bevæg dig for livet – Fitness.

Projektets fitnesskonsulenter står til rådighed for foreningerne med rådgivning og materialer til genstarten.

”Jeg er sikker på, at fitnessforeningerne vil komme stærkt tilbage, når først de får lov til at åbne igen,” siger Nicolai Blom Pedersen.

LÆS PRESSEMEDDELELSE FRA DIF OG DGI