Fitness

Yoga inspiration - 3 temaer i et kursus

Hvornår:
30. okt 2021 kl. 09:00 til 16:00
Hvor:
BGI-Akademiet, Gramvej 3, 8783, Hornsyld, Danmark
Hvem:
Trænere fra 18 - 80 år.
Letøvede, Øvede
Nr.
202150019934

Yoga inspiration Line Fricke byder velkommen til en YOGA-dag med masser af inspiration til din undervisning. Dagen vil være tilrettelagt så du som deltager på skønneste vis og i et roligt og afbalanceret program, der energetisk passer til vores naturlige energi-cyklus, føres igennem følgende temaer: Modulerne består hver især af lidt teori/filosofi og hovedsagligt praksis. Line vil udlevere program-noter til alle 3 moduler som inspiration til din egen undervisning. 

Modul 1:  

Yang Yoga med styrke, smidighed og den mere maskuline 'Sol-energi'Vi starter med en kort intro og teoretisk oplæg inden modulet flyder over i praksissen. Praksissen er inspireret af klassisk Hatha yoga og Vinyasa Flow yoga, hvor vi vil flyde fra stilling til stilling i takt med åndedrættet og sammen opbygge et yoga-flow der potentielt vil føles meditativt selv om kroppen er super aktiv. Line vil guide variationer af stillingerne, således praksissen kan justeres til både dem der skal passe på skavanker samt dem der ønsker at udfordre sig selv yderligere.Forvent en fysisk aktiv og let krævende praksis, der har potentiale til at efterlade dig styrket, nærværende og afslappet. Modul 2: 

Yin Yoga med meditative stræk og den mere feminine 'Måne-Energi'Vi starter med en kort intro til Yin Yoga teori inden modulet flyder over i praksissen. Praksissen består af bløde bevægelser og statiske Yin Yoga stillinger som holdes i ca 3 minutter. Vi følger de 3 Yin Yoga principper i stillingerne således praksissen tages til dens højere potentiale: at skabe mere plads og ro i krop & sind, samt stimulerer meridianbanerne og dine organer.  Line vil guide variationer af stillingerne, således praksissen kan justeres til dem der skal passe på skavanker og i yin yogaen er det vigtigt, at du ikke presser din krop til grænsen eller derover. Dog er det også vigtigt at huske, at ’komfortabel ukomfort’ er ok og potentielt nødvendigt for at vi kan skabe forandringer i systemet. Alt dette vil du høre mere om på dette modul, der har potentiale til at efterlade dig afstresset, blød og næret.Line vil udlevere program-noter som inspiration til din egen undervisning.Det anbefales, at du har en ekstra trøje og strømper til denne session da din kropstemperatur helt naturligt vil sænkes i takt med at du slapper af.Modul 3:  

Meditation på åndedrættet og Yoga Nidra Søvn (restituering og stress-reducering)Vi starter med en kort intro til klassisk Yoga Nidra teori – også kendt som Yoga søvnen og den fulde afspænding for krop, sind & sjæl. Herefter guider Line en siddende meditation inden praksissen flyder over i den liggende Yoga Nidra Praksis. Det anbefales, at du har strømper, en ekstra trøje/ekstra tøj med, 1-2 tæpper og evt. en øjenpude til denne session.  

Om Line FrickeLine har praktiseret yoga, selvudvikling og spirituel indsigt i over 10 år og har undervist på fuldtid i 6 år. Hun har de sidste 4 år undervist i sit eget fysiske yogastudie i Ribe samt på sin online yoga-kanal: www.boon.tv/linefrickeyoga. Hun er ansat ved DGI/Bevæg Dig For livet Fitness og underviser på deres yogauddannelser samt yogakurser landet over.Hun har boet i udlandet i 7 år, de 3 i østen og tilegnet sig stor viden om og indsigt i de orientalske modeller og praksisser, der har hjulpet mennesket i flere tusind årLine er nede på jorden, professionel og empatisk. Hun underviser så alle kan være med og guider dig ”hjem til dig selv”, hvor du kan finde de svar og den indsigt som du har brug for og som ingen blot kan ’give til dig’.Er du frisk på at deltage i flere kurser samme weekend? Efterårets 5 Fitness Camps giver dig mulighed for at sammensætte din egen kursusweekend med inspiration indenfor bl.a. yoga, funktionel træning og dans. Læs mere og se hele programmet her


Program:

Modul 1: Yang Yoga med styrke, smidighed og den mere maskuline "Sol-energi"

Kl. 09.00: Velkomst og præsentation

Kl. 09.30: Teoretisk oplæg 

Kl. 10.00: Yoga flow inspireret af klassisk Hatha yoga og Vinyasa Flow yoga

Modul 2: Yin Yoga med meditative stræk og den mere feminine 'Måne-Energi'

Kl. 11.00: Kort intro til Yin Yoga

Kl. 11.30: Yin Yoga masterclass

Kl. 12.30: Frokost

Modul 3: Meditation på åndedrættet og Yoga Nidra Søvn (restituering og stress-reducering)

Kl. 13.15: Kort intro til klassisk Yoga Nidra teori

Kl. 13.45: Siddende meditation

Kl. 14.45: Liggende Yoga Nidra Praksis

Kl. 15.45: Afrunding 

Kl. 16.00: Tak for i dag

Line Fricke