Fitness

Foreningen pustede liv i fitnesscentret

Ørum Daugårds fitnesscenter levede en anonym tilværelse, indtil det blev overtaget af en forening. ”I dag er vi en forening for alle, og hele byen ved, at vi er her,” siger Pernille Bennetsen, Ørum Daugård Motion.

Der masser af lys, højt til loftet og godt udstyr i fitnesscentret på 1. salen i Ørum Daugård Multicenter. De morgenfriske er lige gået, og snart indtages centret af en flok seniorer.

Sådan var det ikke for 3-4 år siden, da fitnesscentret hørte under hallen. Dengang var der ikke ret mange, der trænede i centret - eller i det hele taget var klar over, at der lå et fitnesscenter i multicentret. Selve fitnesscentret var desuden ”gemt” bag en spinningsal, så man skulle være mere end interesseret for at finde det…

”Fitness var stort set usynlig, og gået mere eller mindre i stå. Spinning har altid været stort, og det kørte, men der var ikke mange, der benyttede fitnesscentret,” siger Pernille Bennetsen, der er formand for Ørum Daugård Motion.

Nye tanker på bordet

Alt dette var halformand Christian Wegener Bertelsen helt bevidst om, og derfor besluttede han og den øvrige bestyrelse, at der skulle ske noget nyt.

”Forslaget om, at driften af fitnesscentret skulle overtages af en forening, kom fra hallen. Tanken var, at man med en forening ved roret dels kunne få flere kræfter og hænder og dels kunne sikre, at centret udviklede sig,” fortæller Pernille Bennetsen.

Der blev nedsat en arbejdsgruppe, der blev tænkt tanker og lavet tegninger, og i samarbejde med Bevæg dig for livet – Fitness fik den nye forening skabt optimale rammer for fitnesscentret. Blandt andet blev spinninglokalet flyttet til en ubenyttet teaterscene, og på den måde blev der også direkte adgang til fitnesscentret.

”Rådgivningen betød, at vi kom hurtigere i mål, end vi ville have gjort, hvis vi selv skulle have kørt hele processen. Og det rentefrie lån fra Bevæg dig for livet – Fitness gav os en rigtig god start,” siger Penille Bennetsen.

I 2015 var Ørum Daugård Motion en realitet som en underafdeling i Daugård Idrætsforening med råderet over egen økonomi og 100% styret af fitnesscentrets medlemmer.

I begyndelsen fik foreningen professionel hjælp fra et reklamebureau for at gøre opmærksom på sig selv, og den satsning gav pote.

Der er i dag 145 medlemmer, hvilket er det dobbelte af, hvad der skal til for, at centret løber rundt. Men vigtigst af alt, så er fitnesscentret blevet et helt andet sted, end det var tidligere.

Et sted for alle

”Nu er det et sted for alle: Unge, ældre og alle dem midt imellem. Man kender hinanden på kryds og tværs og det giver et godt sammenhold,” siger Pernille Bennetsen, som sammen med den øvrige bestyrelse er optaget af at gøre noget godt for byen og være en vigtig del af byens liv.

Foreningen har en aktiv Facebookgruppe, holder Åbent Hus-arrangementer, er med til aktivitetsdage i hallen og har desuden fokus på at ryste de frivillige instruktører sammen, så der er udvikling hele vejen rundt.

”Generelt er den en rigtig god stemning og opbakning til fitnesscentret, og vi forsøger hele tiden at udvikle os, men nogle gange skal man også have respekt for, at der er behov for, at tingene bare kører,” siger formanden, som lægger meget vægt på, at man i foreningen netop er et team og ikke står alene om at drive fitnesscentret.