Nyheder

Jonna: ”Motion er gået fra at være sur pligt til at være sjovt.”

Jonna Høi Mortensen vandt et forløb med en personlig træner, og det har gjort en stor forskel på Jonnas tilgang til træning. Nu sker det ikke af pligt, men af lyst.

I juni 2022 lavede Alt tæller en konkurrence, hvor man kunne vinde et træningsforløb med fysioterapeut og idrætscoach Linn Trentel Busch. 49-årige Jonna Høi Mortensen fra Troense på Tåsinge vandt konkurrencen, og hun fik et personligt møde med Linn samt et opfølgende digitalt møde.

Mere skulle der ikke til for at ændre Jonnas syn på motion drastisk. Det fortæller Jonna her et halvt år senere:

”Motion har altid været en sur pligt for mig. Det er det ikke længere. Nu er det sjovt. Det er noget, jeg gør for mig selv, og ikke fordi jeg skal,” starter Jonna Høi Mortensen.

For Jonna har det haft afgørende betydning, at Linns tilgang har været baseret på lyst og motivation. Og den tilgang tager udgangspunkt i Go-principperne, forklarer Jonnas idrætscoach, Linn Trentel Busch:

”Go-principperne handler om at finde frem til det, som giver glæden og motiverer til at dyrke motion. Hvis man ikke finder glæde ved at dyrke motion, er det ganske enkelt ikke bæredygtigt på den lange bane,” siger Linn Trentel Busch om tilgangen.

I grove træk handler Go-principperne om, at folk finder glæde og motivation i enten fællesskabet, i at forbedre præstationer, i kreativitet eller i det overordnede formål om, at motion har en sundhedsmæssig effekt

Hvordan træningen bliver sjov

Jonna Høi Mortensen har længe skullet lave øvelser for at træne sin ryg, men det har været en sur pligt. Nu er disse øvelser integreret i et motiverende motionsprogram, og det har haft effekt.

”Mine mål var, at jeg gerne ville kunne løbetræne, og jeg ville gerne tabe mig. Begge dele har jeg opnået, og jeg fortsætter med det, Linn har givet mig. Jeg er blevet helt vild med det. Det har virkelig gjort en stor forskel at få Linns råd og vejledning,” siger Jonna Høi Mortensen.

For fysioterapeuten er det ikke overraskende, at det har været afgørende at få glæden integreret i motionen.

”Den bedste motion er den, du glæder dig til, og ikke den, du glæder dig til at få overstået,” fortæller Linn Trentel Busch og giver et godt råd til folk, der har svært ved at finde motivationen:

”Du skal starte med at anerkende, at du ikke kan spejle dig i trends. Du er nødt til at mærke efter og finde frem til det, der giver glæde for lige præcis dig. Hvor ligger din begejstring?”

Har du problemer med at finde den motionsform, der giver dig glæde og motivation? Så prøv at undersøge forskellige tilbud i dit lokalområde. Mange steder kan man komme til gratis prøvetime, og nogle foreninger tilbyder et særligt introduktionskoncept, hvor man kan blive introduceret for 12 vidt forskellige motionsformer.

 

Vil du vide mere?

  • Du kan læse mere om Go-principperne på DGI’s hjemmeside: Klik her
  • Se tilbuddene i din lokale forening på DGI’s hjemmeside: Klik her
  • Følg med på Alt Tællers Facebook-side: Klik her

 

Om Alt tæller og Bevæg dig for livet

Alt tæller er en indsats under Bevæg dig for livet, som er den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie. Målet er, at Danmark skal være verdens mest aktive nation i 2025. Nordea-fonden og TrygFonden indgår i et tæt partnerskab med DIF og DGI om at r

Jonna vandt Alt Tællers træningsforløb