Nyheder

Idékatalog til Corona-aktiviteter

Under Corona-perioden er der opstået nye trends inden for idræt og fysisk aktivitet. Vi har samlet en lang række eksempler på aktiviteter gennemført i løbet af Corona-perioden på tværs af visionskommunerne i ”Bevæg dig for livet". Se et udpluk af dem her.

De nye trends kan skyldes flere ting, herunder at mange traditionelle aktiviteter er lukket ned, at der er opstået et øget behov for at komme ud i løbet af dagen, at man skal finde på aktiviteter sammen med familien, at de udendørs bevægelsesmuligheder er blevet promoveret i særlig grad, og at man har fået frigivet tid, der ellers blev brugt på transport til/fra arbejde.

Presset under Corona har fået kreativiteten til at blomstre, og der er en lang række eksempler på bl.a. både nye aktiviteter etableret i løbet af Corona-perioden (fra 11. marts 2020 og frem) og på justerede aktiviteter som følge af givne restriktioner for forsamling og aktivitet.

Her kommer et udpluk af de mange gode initiativer.  

Humørstien i Horsens

I samarbejde med en lokal ildsjæl er Horsens Kommune ved at etablere en Humørsti, som skal kombinere gåture med positive budskaber på skilte, hvilket gerne skulle få lidt mere smil og glæde ind i hverdagen. ”Stien” består af nogle kreative skilte med alskens forskellige budskaber, og disse bliver sat op på en rute, som folk kan bruge i deres gåtur. Tanken er, at ”stien” skal flytte rundt i kommunen, så flere får kendskab til stien samtidig med at få rørt sig lidt. Den lokale ildsjæl lavede noget lignende inden første nedlukningsperiode, hvilket fik omtale her. 

11 ture på 11 uger i Brønderslev Kommune

En lokal aktør (Run’n’Fun) har, i samarbejde med Brønderslev Kommune, igangsat et initiativ med fokus på at få flere ud i naturen for at gå, løbe eller cykle. Voksne såvel som børn motiveres til at gennemføre 11 natur-skønne ruter i Brønderslev Kommune hver uge frem til påske, indtil initiativet kulminerer i ”Brønderslev Påske-jagt”. På deres hjemmeside har de lagt 11 konkrete rutebeskrivelser op, så man nemt kan finde vej. Se mere her

Trivselsmakkere i Hillerød Kommune

De ansatte i Hillerød Kommune kobles sammen to og to i 2 x 20 minutter over en periode på to uger til at tale om deres trivsel, og hvad der fylder i deres liv/arbejdsliv i denne for mange svære tid. De ansatte kan vælge te-ams, skype, Walk and talk mv. Herefter deles erfaringerne med resten af de kommunale medarbejdere.

De Rare Olympiske Lege

Vejle Kommune havde planer om at gennemføre ”De Rare Olympiske Lege” for borgere med diagnoser som udviklingshæmning, ADHD og autisme. Med én dags varsel blev begivenheden flyttet væk fra stadion og ud på bostederne, som borgmesteren besøgte for at uddele medaljer til deltagerne. Deltagerne fik oplevelsen af at være en del af noget større på trods af afstanden til hinanden.  

Naturoplevelser i Randers Kommune

Randers Kommune har udviklet et kort, der indeholder mere end 400 interessepunkter bestående af forslag til vandreruter, shelters, hundeskove, cykelruter og info om landsbyerne man møder på vejen. Kortet er blevet om-talt og annonceret løbende til alle kommunens borgere. Se kortet her   

Covid-19 Challenge i TTH Holstebro Ungdom

I TTH Holstbro Ungdom har U17, U19 og U23 afviklet en omfattende Covid-19 Challenge, hvor grupper af fem personer skiftevis har udfordret hinanden. Udfordringerne har fx bestået i:

  1. Baby Picture, hvor man skal gætte holdkammerater ud fra buttede babysmil.
  2. Cold Hawaii med vinterbadning i minusgrader, som skal filmes.
  3. RUN RUN RUN, hvor uendelige løbeture i regn og slud er afviklet og dokumenteret.
  4. Like Hunter, hvor der dystes i at samle flest mulige ”likes” sammen.
  5. Fodbold, hvor der dystes i at ramme overliggeren med hæl og tå?
  6. Selfieløb, hvor man skal tage det bedst mulige selfie på sin løbetur.
  7. Skønsang, hvor man skal fremvise sine sangtalenter.

Tilsvarende initiativer for børne- og ungdomsafdelinger ses på tværs af mange kommuner.

Udendørs Padel-baner i Holstebro Tennis og Padel

Før nedlukningsperioden, da det var muligt at spille indendørs padeltennis, var de udendørs baner booket 30-40 %. Under nedlukningen har der været fuld belægning, og det er tæt på umuligt at få tider i weekenderne. Holstebro Tennisklub, der nu har skiftet navn til Holstebro Tennis og Padel, mener, at Corona-perioden har ændret danskernes mentalitet ift. begrebet ”dårligt vejr”. En del af deres spillere vil efter eget udsagn fortsætte med at spille udendørs padeltennis, da de har fået smag for det. Klubben har samtidig fået massiv tilgang af medlemmer under Corona-perioden. Se mediedækning her