Løb

Sådan bliver du RUNNERS-vært

Vil du sætte fut i dit nabolag, og er du efterhånden træt af kun at se din nabo igennem hækken? Så kan vi klæde dig på til kunne håndtere dit eget løbefællesskab.

Ønsker du at prøve dig selv af i en ny rolle, og er du tiltrukket af personlig udvikling og det at have lidt ekstra ansvar? Så er RUNNERS-værtsrollen måske lige noget for dig. 

En RUNNERS-vært er ikke nødvendigvis én, der er fantastisk til at løbe hurtigt. Nej, en RUNNERS-vært er nærmere et socialt samlingspunkt, der tager lidt ekstra ansvar ved at koordinere et løbefællesskab i lokalmiljøet, hvor hun eller han bor. Det vil sige, at alle i teorien kan være RUNNERS-vært. Det vigtigste er, at du har en evne til at møde folk, hvor de er, og du har viljen til at komme op af sofaen og ud af døren. Men bare rolig. Du er ikke forpligtet til at løbe langt eller hurtigt.

At være RUNNERS-vært er frivilligt arbejde, men Bevæg dig for livet - Løb & gang kan hjælpe dig med praktisk rådgivning, uddannelse og sparring, som giver dig redskaber, du helt sikkert kan bruge efterfølgende.

Vi afholder en stribe inspirationsaftener i det meste af landet, hvor vi lærer dig alt om, hvordan du agerer i værts-rollen, hvordan du organiserer dig - og hvor lidt der egentligt skal til, hvis du bare tør tage tøjlerne. Og det kan betale sig. Oplevelserne, der følger med som vært, er det hele værd!

Spørgsmål og svar om at være RUNNERS-vært

  

Hvad er det?
At være RUNNERS-vært er at være løbevært for en flok mennesker fra dit nabolag. Altså man tager et ansvar for at få samlet en lille gruppe og komme op af sofaen.

Hvad skal jeg kunne?
Har du fødder, er du på holdet. Du skal grundlæggende bare kunne snøre dine udendørssko og tage dig godt af mennesker.

Skal jeg løbe flere gange om ugen?
Det er op til dig, hvor ofte du vil ud. Nogle gør det kun en gang om måneden, mens andre bare ikke kan få nok. Det bestemmer du selv i dit fællesskab. Herunder også hvor langt I vil løbe, og hvilket tempo der passer til jer.

Får jeg løn?
At være RUNNERS-vært er frivilligt arbejde, men du får kompetencer, nye venskaber og oplevelser gennem RUNNERS-netværket - og samarbejdet med Bevæg dig for livet. 

Hvad får jeg ud af det?
'Jeg får energien 10 gange igen', siger de værter, vi har talt med. Du vil opleve, at du ikke bliver træt, men tværtimod får luft og overskud i din hverdag. Den måde du og dit nabolag forpligter hinanden på gør, at du naturligt også kommer i form. Men en ting er det fysiske aspekt, men noget andet er, at du udvider dit netværk, forbedrer din søvn, din glæde og dit overskud.