Foreningsudvikling

Foreningernes egne historier

Se hvordan andre foreninger aktiverer nye medlemmer og fastholder eksisterende

INAKTIVITET BLANDT VOKSNE DANSKERE

INAKTIVITET BLANDT VOKSNE DANSKERE

NYE MEDLEMMER I SUB ULLERSLEV

NYE MEDLEMMER I SUB ULLERSLEV

VISIONSKOMMUNE: SILKEBORG

VISIONSKOMMUNE: SILKEBORG

Hadsund Roklub blev rykket med hjælp udefra

"Vi havde brug for klubudvikling, og her var chancen for at sikre, at tanker blev til handling. Det, at man har forpligtet sig over for en ekstern person, øger sandsynligheden for, at man også handler på de beslutninger, der bliver truffet”. (Svend Mørk-Jensen, næstformand i Hadsund Roklub)

Læs her, hvordan de fik skabt større medansvar blandt medlemmerne

 

Herfølge Boldklub blev udfordret og fik gang i forældrene

"Det er nødvendigt at have nogen udefra, som kan stille nogle åndsvage spørgsmål, som kan udfordre os på vores normale tankegang og bringe viden og inspiration ind fra andre foreninger, der står med de samme problemstillinger". (Søren Østergaard, formand for Herfølge Boldklub)

Læs her, hvad de gjorde for at få aktiveret forældrene

 

Videbæk blev tændt på at få flere medlemmer

Med deltagelse i foreningsudvikling ønsker vi i løbeklubben at sætte fokus på rekruttering af nye medlemmer, fokus på fastholdelse af medlemmer, fokus på aktiviteter og markedsføring. I forbindelse med udviklingsforløbet skal alle løbeinstruktører og medlemmer af løbeudvalget udfylde en foreningstest, og det bliver spændende at se, hvor processen fører os hen". (Kent Glerup-Olesen, formand i Videbæk Løbeklub)

Læs om igangsætningen af deres udviklingsforløb her

 

Mange kommuner støtter økonomisk

”Det er i forvejen sin sag at være frivillig med mange forskellige opgaver ved siden af sit job, så der er ikke noget at sige til, at det med at være nytænkende er noget, man ikke når i hverdagen. Derfor er tilbuddet fra DGI og DIF rigtig godt. Heldigvis har mange foreninger også selv set, at her er noget, de kan få glæde af”. (Mette Dinesen, foreningskonsulent i Kalundborg Kommune)
Måske støtter din kommune også?

Læs historien om Kalundborg her

Slagelse In-Line Klub fik fordelt opgaverne

"Vi har fået fantastisk meget ud af udviklingsforløbet. Uden konsulenter til at hjælpe os var vi aldrig nået så langt. Det er svært at sige, at de andre laver for lidt, så vi var lidt forsigtige med at formulere os inden det første møde med DGI konsulenterne. Men heldigvis sagde alle øvrige i bestyrelsen, at der lå alt for mange opgaver på min makker, Michael Nygaard, og mig selv” (Carsten Larsen, Formand for Slagelse In-Line Klub)

Læs flere gode historier fra det Midt-Sjællandske