Foreningsudvikling

Fitnesstræning kombineret med boldspil er en medlemssucces i idrætsforeninger

Flere klubber har held med at få nye medlemmer ved at tilbyde særlige fitnesshold, hvor motion og styrketræning kombineres med boldspil.

Over hele landet er fitness blevet et populært tilbud, der skaber ny gejst og medlemsvækst i de traditionelle idrætsforeninger. En kombination med boldspil tiltrækker en helt ny målgruppe som også motiveres til at dyrke motion, når de har det sjovt imens sammen med andre.

Motionstilbud puster nyt liv i traditionel håndboldklub

Motionstilbud puster nyt liv i traditionel håndboldklub

Østerbro IF: fleksible motionstilbud appellerer til nye målgrupper

Østerbro IF: fleksible motionstilbud appellerer til nye målgrupper

Motionstilbud puster nyt liv i traditionel håndboldklub

Der bliver svedt, kæmpet og grinet. Overskrifterne er puls, power og play, når der hver mandag aften er håndboldfitness i Viby IF Håndboldklub. Motionstilbuddet, som både er for nye og gamle ansigter i klubben, er blevet en succes, der har brudt den nedadgående kurve og skabt medlemstilgang. Flere tidligere håndboldspillere har fundet tilbage til idrætsforeningen, fordi de savner håndbold spillet og sammenholdet, men ikke længere har tid og energi til at træne og spille flere gange om ugen.

Læs mere om Håndboldfitness

Fra traditionel fodboldklub til fleksibel idrætsforening

Der skal både dribles, tackles og sparkes, samt spilles til to mål. Men selvom det er fodbolden, der er omdrejningspunktet, så handler det først og fremmest om at få motion og fysisk træning på en sjov og social måde, når 25 voksne piger i alle aldre mødes én gang om ugen til fodboldfitness i Fælledparken.

Østerbro IF har været pioner herhjemme med at indføre fitness i en idrætsforening. Det skete for fem år siden. I dag er medlemstallet i fodboldklubben fordoblet til 1100 medlemmer, og der 50 kvinder og venteliste alene på klubbens fodboldfitnesshold.

Læs mere om Fodboldfitness