Løb

Justerede corona-retningslinjer (opdateret 9. december 2021)

DGI og DIF tilpasser løbende anbefalingerne til idrætsforeningerne på baggrund af krav og anbefalinger, som sundhedsmyndighederne og regeringen offentliggør på coronasmitte.dk.

DGI og DIF arbejder løbende sammen med sundhedsmyndighederne om at afklare, hvordan udendørs idrætter kan åbne i foreningsregi. De nye retningslinjer er også gældende for løb og gang, og vi vil derfor komme med vores anbefalinger til, hvordan I kan forholde jer i løbe- og gangklubben eller -fællesskabet.

Hvis I har konkrete spørgsmål til jeres situation, kan I altid tage fat i jeres landsdelskonsulent eller en ansat på DGI’s landskontor – find jeres kontaktperson HER.

Overhold krav og anbefalinger

Bemærk, at der kan være kommuner, der er underlagt andre og midlertidige restriktioner. Tjek altid www.coronasmitte.dk for de nyeste opdateringer.

Den 1. september 2021 bortfaldt de sidste restriktioner, der har været for idræt.

På et pressemøde den 8. december 2021 fremlagde statsministeren nye retningslinjer, der blandt andet indebar, at arbejdspladser blev anbefalet at droppe julefrokoster. Dette tager ikke direkte sigte på idrætsforeninger, da langt de fleste af disse foreninger er ikke arbejdspladser, men DIF og DGI anbefaler alligevel på baggrund af meldingen fra regeringen alle idrætsforeninger i hele landet til at følge intentionen i anbefalingen, hvor der er et særligt fokus på risikoen for større smitteudbrud i forbindelse arrangementer med alkoholindtag.

Foreningen må foretage en individuel vurdering med baggrund i blandt andet pladsforhold, antal deltagere, aktivitetens form, smitteforebyggende tiltag etc. om, hvilke arrangementer, der bør aflyses.

Derudover understregede statsministeren, at foreningslivet fortsat bør være aktivt, og vi anbefaler i DGI og DIF derfor også, at I fortsætter jeres idræts-aktiviteter ude i klubberne.

De særlige retningslinjer, der har været for idræt, er ophævet og erstattes af sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger om smitteforebyggende adfærd mv.

Læs DGI’s retningslinjer HER.

Læs DIF’s retningslinjer HER.