Tennis

Tennissportens Dag 2022 tog mange kegler

Et par venlige vejrguder havde sørget for sol over hele landet, da Tennissportens Dag anno 2022 blev afholdt. Igen i år var dagen præget af entusiasme fra klubberne, der især lykkedes med at lokke de nye ansigter til at melde sig ind.

Lørdag 30. april 2022 slog 191 klubber landet over dørene op for gratis tennisaktiviteter på Tennissportens Dag, hvor også sol og blå himmel på bedste vis var med til at sikre godt humør og fremragende stemning hos de mange fremmødte i klubberne.

Tennissportens Dag markerer begyndelsen på årets udendørssæson. Og Lorenz Sønderby, projektleder for Bevæg dig for livet - Tennis, glæder sig over opbakningen fra klubberne.

Det er dejligt, at vi i fællesskab kan lave noget, som skaber en masse synlighed for tennissporten. Tennissportens Dag er blevet en fin grundpille op til sommersæsonen og en fast tilbagevendende dag, som skaber sammenhængskraft i dansk tennis”, udtaler Lorenz Sønderby.

Tennissportens Dag 2022 i tal

Antal klubber: 191
Samlet besøgstal: 5.570
Antal nye gæster: 2.260
Antal nye medlemmer: 1.380
Konverteringsrate: 61% (nye gæster, som melder sig ind)

Tennissportens Dag 2023
Afholdes lørdag 29. april

En god og aktiv dag i klubberne

Og det var bestemt en fremragende dag rundt om på de danske tennisanlæg. Det viser blandt andet den pæne konverteringsrate (fra ny gæst til medlem) på godt 61%, samt mange positive Facebook-opslag fra landets klubber, der med solrige billeder kunne fortælle om en succesfuld lørdag i tennissportens tegn.

Flot jubilæum i Fladså Tennis
Hos Fladså Tennis blev udendørssæsonen skudt i gang med en festlig dag på banerne, hvor klubben også kunne fejre sit 40-års jubilæum. Kaffe, lagkage, slush-ice og popcorn blev nydt i solstrålerne, mens grusbanerne blev flittigt brugt af de omkring 50 gæster, der var mødt op til arrangementet. Både nuværende og kommende medlemmer – lige fra juniorer til seniorer – havde sat lørdagen af til Tennissportens Dag.

Ukrainske familier besøgte Møn
Hos Møns Tennisklub var der besøg af både store og små. Her fik også ukrainske familier muligheden for at komme forbi. Det gav blandt andet børnene lejlighed til at svinge en tennisketsjer for første gang.

Tennis og sol over solskinsøen
Solen skinnede “som altid” over Bornholm og på Tennissportens Dag var der ingen undtagelse. Hos Rønne Tennis Klub betød det en god start på sæsonen. Tennissportens Dag bød også på standerhejsning og stemningen var fantastisk hos de 35 nuværende og nye medlemmer, som var mødt op for at svinge både tennisketsjeren og padelbattet.

Fra børn til ældre i Hjørring
Hjørring Tennisklub og Hjørring Outdoor Padel havde i den grad en dag med medvind og solskin. 60 gæster lagde vejen forbi den nordjyske klub, i de tre timer arrangementet varede. Yngste deltager var bare fem år, mens den ældste havde rundet 72 år. Det blev i klubben til hele 14 indmeldelser – og måske flere på vej.

Masser af nye medlemmer i Overlund
I den lille forstadsklub ved Viborg var der masser af tennis på banerne og på et tidspunkt over 50 mennesker på anlægget. Det er ikke hverdagskost i klubben, der sågar fik tegnet 37 nye medlemmer direkte på dagen.

Selvom antallet af klubber, der havde tilmeldt sig årets arrangement, var et mulehår lavere end sidste år, så kan det faktisk bunde i lidt af et ”luksusproblem”.

Flere af de klubber, der plejer at være fast med fra år til år, er endt i luksusproblemer, fordi de nu har ventelister, eller har fået øjnene op for at åbne banerne tidligere på grund af det gode vejr. Men vi opfordrer selvfølgelig stadig til, at alle klubber afholder Tennissportens Dag lørdag 29. april 2023”, siger Lorenz Sønderby.

Stemninger fra Tennissportens Dag 2022

 

Dansk Tennis Forbund og DGI ønsker at sige tak til alle, som har været med til at arrangere Tennissportens Dag og været med til at gøre det til en speciel dag, hvor alt det fede ved tennissporten bliver vist frem.

Vi glæder os til endnu en stor fælles tennisdag lørdag 29. april 2023.