For dig, der vil have GANG i den!

En gåtur er god til dig, der gerne vil i gang med at bevæge dig - og dig, der bare har brug for at få lidt ro omkring dig

Hvorfor skal man gå, når man kan løbe? Fordi alle kan være med, og fordi det faktisk er en af de sundeste former for idræt!

Har du en travl hverdag, og har du svært ved at finde tiden til faste aftaler mandag og onsdag kl. 19, så er gang et helt perfekt alternativ. Du kan snøre traveskoene, når du vil, og er det dårligt vejr, så tag paraplyen med på tur. At gå en rask tur kræver ikke andet end vilje og et par gode sko – og der er ikke noget krav om, at man skal gå i stramtsiddende tøj eller bruge det ’rigtige’ udstyr.

Gang er i den grad noget, som hele familien kan gøre sammen, og der er en lang stribe af grunde til, hvorfor gang kan være det rigtige for lige netop dig:

  • Gang er en ekstremt fleksibel motionsform, som kan dyrkes enten alene eller sammen med andre.
  • Risikoen for skader er minimale.
  • Gang mindsker stress, forbedrer humøret og din mentale ydeevne.
  • Det er godt for kredsløbet og forbrænder kalorier.
  • Gang kan forebygge knogleskørhed og hjertekarsygdomme.
  • Du kan forlænge dit liv med flere år, og vel og mærket gode år.
  • Du kan gå din diabetes væk.
  • Du kan sænke dit blodtryk ved at gå.
  • Du kan få store oplevelser ved at deltage på bl.a. Vandreugen der går til udlandet, eller andre lokalt arrangerede rejser.

Så det er bare på med skoene og i gang!

Hvor finder jeg et vandrearrangement?

På hjemmesiden motiondanmark.dk under ”gang” finder du Vandrekalenderen. Her vil du kunne finde alle de vandrearrangementer der afvikles hver uge over hele landet. Det er også muligt at melde sig ind i en gangforening. Find forening

Hvis du vil vide mere, eller synes du at der mangler et gang-fællesskab ude i dit nærområde, så kontakt teamet fra Bevæg dig for livet, og hør, om der kan være noget på vej.

FÅ MERE UD AF DIN GÅTUR

Det er små ændringer, der skal til, hvis du vil optimere din gåtur. Her får du 5 tips til mere udbytte af dine gåture.

> SE TIPS

TAG EN VEN PÅ EVENTYR PÅ DIN GÅTUR

'Find vej i Danmark' er en forenklet udgave af orienteringsløb. Giv dig selv og dine venner eller familie en sjov udfordring og lær at finde vej i naturen.

> GÅ TIL 'FIND VEJ I DANMARK'