Nyheder

Bevæg dig for livet indtog DGI´s årsmøde

Lørdag d. 2. november afholdte DGI deres årsmøde i DGI-byen i hjertet af København. Efter frokostpausen vendte de delegerede dog ikke retur til deres årsmøde. Bevæg dig for livet havde nemlig fået lov til at komme forbi og vise, hvordan Bevæg dig for livet gør en forskel ude i virkeligheden.

Med Jimmy Bøjgaard til at styre slagets gang blev DGIs delegerede og resten af salen i løbet af en time præsenteret for en række konkrete eksempler fra foreningslivet. Eksempler med det til fælles, at de på den ene eller anden måde har rod i tiltag fra Bevæg dig for livet.

Damefrisører blev nøglen til nye medlemmer til Fodbold Fitness

Første levende billede på scenen var Michelle Larsen, der er træner for Fodbold Fitness hold for kvinder i Oppe-Sundby. Hun fortalte, at hun som så mange andre igen og igen havde stødt hovedet mod muren i sit forsøg på at rekruttere nye medlemmer. Indtil hun en dag fik en ny idé.

Hvad nu, hvis man kunne alliere sig med byens damefrisører? Her havde en stor del af kvinderne i byen i forvejen deres jævnlige gang – hvorfor ikke udnytte tiden i frisørstolen til at pirre deres interesse for Fodbold fitness med en lille flyer? Måske kunne man endda gå skridtet videre og få frisøren klædt på til at fortælle om træningen og på den måde skabe gode ambassadører med direkte adgang og taletid til målgruppen?

En idé var født, og den blev hurtigt ført ud i livet. Det blev starten på en succes for det lokale Fodbold Fitness-hold, der hurtigt fik nye medlemmer.

Og eksempler som Michelles var der mange flere af fra de mange frivillige, der havde sagt ja til at komme og dele deres erfaringer med de mange andre fremmødte foreninger.

Paneldebat med fokus på rekruttering og fastholdelse af voksenmedlemmer

I en paneldebat blev udfordringen med at tiltrække og fastholde voksenmedlemmer diskuteret. Er fleksibilitet et afgørende parameter i jagten på den travle, voksne målgruppe – eller har de brug for faste rammer med et fast hold, der mødes på faste dage og tidspunkter?

Svaret er ikke entydigt, hvilket løsningerne hos paneldeltagerne også vidnede om. I panelet deltog Stubbekøbing Badminton, Helsingør Floorball, Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Ju-Jutsu-klub.

Omdrejningspunktet for FleksiFjer er fleksibilitet, og i Stubbekøbing badminton har det været det, der skulle til for at få flere voksne medlemmer.

I Helsingør Floorball team har man gjort andre erfaringer. Her har de stor succes med Motionsfloorball – både hos voksne mænd og kvinder. Nøglen til dette mener de selv er simpelt: Ordet ”motion” appellerer til voksne. Det signalerer, at man kan komme, som man er uanset alder, køn, størrelse og form. Motion er for alle. Og strukturen på holdet er meget traditionel med et faste hold, der mødes på faste dage og på faste tidspunkter. Men det virker.

Panelets sidste foreningsrepræsentant var Frederiksberg Ju-jutsu. Også her har de svingende succes med at rekruttere og fastholde voksenmedlemmer.

Ju-jutsu er ikke en visionsidræt, men havde hørt om Bevæg dig for livet og vidste, at Frederiksberg kommune var en visionskommune. De valgte derfor at tage kontakt til kommunen for at få hjælp til at oprette et outdoorfitnesshold. Et initiativ, som kommunen hurtigt greb, og som nu kører som et fast tilbud i Frederiksberg Ju-jutsu. Det nye hold har ikke løst foreningens udfordringer på voksenområdet, men er et skridt i den rigtige retning, fortalte Kent Hielscher.

Som det ses af formand for Ju-Jitsu Danmark Lisbeth Damsgaard Hansens udtalelse, var det en succes for Kent Hielscher at deltage på konferencen. 

Et tag-selv-bord af inspiration

Alt tæller – også når man deltager på en Bevæg dig for livet-konference, hvor der naturligvis også var indlagt en aktiv del. Her blev forsamlingen delt i tre grupper, som skulle på rundtur omkring et billedligt tag-selv-bord af inspiration og værktøjer i tre spor.

Det første spor bød på en mulig høj puls og inspiration til nye idrætter. Tennis, fitness, Fodbold Fitness, floorball samt kano og kajak bød nemlig på snak om og fysiske smagsprøver på deres idrætsgren.

I det andet spor var der ekspertbistand inden for en lang række områder som f.eks.: Parasport og idræt for psykisk sårbare, rekruttering og fastholdelse af medlemmer og frivillige, brug af Facebook-begivenheder, idræt for seniorer, kommunesamarbejde, fondsansøgning og meget andet. Her kunne deltagerne få gode råd til netop de ting, som de kæmper med i deres foreninger.

Sidste spor var en tiltrængt pause med kage og kaffe – i en Alt tæller to go-kop, naturligvis.   

4. januar går det løs igen 

Bevæg dig for livet afholder endnu en konference for frivillige i idrætsforeninger landet over. Den næste - og sidste - konference finder sted i Messecenter Herning lørdag den 4. januar fra kl. 13-16.