Kano, Kajak og SUP

Samarbejder og indsatser i 2022

Bevæg dig for livet -Kano, kajak og SUP samarbejder ikke kun med foreningslivet, men også med andre partnere. I 2022 har vi haft fokus på at skabe nye indsatser i partnerskab med offentlige, kommunale, kommercielle og private aktører, for at nå nye målgrupper og få endnu flere på vandet.

Bevæg dig for Livet – kano, kajak og SUP har blandt andet fokuseret på at sænke barrieren for at deltage ved at introducere nye bådtyper, skabe nye aktiviteter og støtte op om nye koncepter, der gør kano, kajak og SUP mere tilgængeligt.
Læs her mere om vores aktiviteter fra årets løb.

 

Danmark Padler

I forbindelse med Danmark Padler fik vi for første gang de private aktører på banen i 2022. På trods af hårdt vejr og mange aflysninger, fik de private aktører rundt omkring i landet arrangerede flere Kom og Prøv events i løbet af ugen og fik dermed sat 150 mennesker på vandet. Tak til SurfsøenKalundborg Kommune, Foldekajakken.dkKingfishVilla Strand/HornbækhusTeam Nord, Kajakmanden og Fritidskajakker for indsatsen, og ikke mindst til alle dem der kom på vandet.

 

Surfski

I 2022 har vi med succes sat fokus på kajaktypen surfski.
Vi har i årets løb haft over 300 deltagere i en surfski på diverse arrangementer. Vi har afholdt 16 surfski workshops, 8 Kom og Prøv Surfski, 4 surfski vinterkurser og IPP2 surfski kurser. Derudover har vi også uddannet 2 nye IPP2 surfskiinstruktører og været med til at anskaffe flere surfski igennem ansøgte puljemidler.

Hvis du stadig ikke helt ved, hvad surfski er, så kan du læse mere her:
https://www.dgi.dk/kano-kajak-og-sup/kano-kajak-og-sup/artikler/surfski-kajak
https://www.kano-kajak.dk/discipliner/surfski/
https://www.onadventure.dk/blog/41336-surfskiens-styrker-og-svagheder-fra-et?current_category_context=

Lån gratis demo surfskipakke til kursus og inden køb: https://kajakcentrum.dk/
Eller Dansk Kano- kajakforbunds Surfskilånetrailer: https://www.kano-kajak.dk/laanepakker-til-klubberne/

 

Reparationsworkshops

På land har vi også skabt bevægelse og hygge i kajakværkstederne med kurserne ”Lær at reparere din kajak”.  Hos Kajaksmeden i Bregninge og hos Kanokajakcenteret i Kgs. Lyngby, blev der i foråret og i efteråret lavet alt fra reparation af cockpit til montering af fiskestang.

Denne vinter kan du stadig nå at tilmelde dig workshops her: https://www.bevaegdigforlivet.dk/kano-kajak/find-et-arrangement?side=2

 

Kanodag i Gershøj Havn

Sammen med Nationalpark Skjoldungernes Land har vi inviteret til 'Kom og Prøv' kano i Gershøj Havn og synliggjort, at Nationalparken stiller 6 lånekanoer til rådighed i Møllekrogen og i Gershøj Havn til en tur langs Roskilde Fjord i sommerhalvåret. Der var uddannede kanoinstruktører med og en masse glade familier på en varm Grundlovsdag.

Læs mere om lånekanoer i Nationalpark Skjoldungernes Land her:
https://nationalparkskjoldungernesland.dk/nyheder-skjoldungernes-land/2022/nu-kan-du-igen-laane-en-nationalpark-kano/

 

SUP kursus for pædagoger

Hvordan får vi flere på vandet? Det spørger vi tit hinanden om, og det gjorde vi også i samarbejdet med Køge Kommune. Her blev løsningen at inspirere og uddanne flere til at kunne tage på vandet. Derfor inviterede vi en håndfuld SFO’er i Køge Kommune til et ugelangt Stand-Up-Paddle kursus. Med det kursus fik vi taget første spadestik til, hvordan vi kan få flere på vandet og skabe flere muligheder for at komme på vandet i Køge. Vi håber, at vi i 2023 kan følge op på indsatsen.  

 

Oplev den Blå Planet i en Glaskano

Hvorfor ikke også komme på vandet og opleve havet og livet under overfladen, når man er på Danmarks Akvarium Den Blå Planet? Det gjorde vi muligt, da vi i august fik vi Eventyrbåde til at komme og præsentere Den Blå Planets gæster for glaskanoen. Glaskanoen er gennemsigtig, og det er derfor muligt at komme helt tæt på havet og i bevægelse opleve den store blå planet.  Glaskanoen er, udover at være gennemsigtig, også sikker og stabil. Man behøver derfor ingen erfaring med at ro kajak, og alle aldersgrupper kan være med.

I Limfjorden kan man også komme på tur i glaskajakkerne her : https://visionkayak.com/

 

DGI Landsstævne 2022

Vi var en del af det store DGI landsstævne i Svendborg, hvor vi deltog med en række Surfski og SUP workshops og Kom og Prøv aktiviteter. Humøret fejlede aldrig noget, trods blandet vejr, og vi havde flere hundrede gæster på vandet, og den store turistmagnet delfinen Delle kom også forbi. Endnu engang tak til Kajakcentrum og Lifeplan Kajak og Friluftsliv for udstyr, og til alle de frivillige fra Troense Kajakklub og Lundeborg Kajakklub.

 

Kayakomat

En ny udlejningsmulighed så dagens lys i 2022. Kayakomat er en ubemandet udlejningsstation, hvor man kan leje en havkajak (solo eller tandem) eller et SUP-board. Vi var med til at holde åbent hus for Kayakomat på Charlottenlund Fort og i Rudkøbing Marina, hvor mange lagde deres vej forbi og fik prøvet konceptet af med vejledning fra kyndige instruktører på land og til vands.

 

SUP-ophold på Stevns Klint

I 2022 har vi i samarbejde med Sydkyst Danmark haft fokus på at udvikle Rødvig som turdestination. Der er blevet lavet turbeskrivelser til området og vi har faciliteret et nyt samarbejde og koncept med Konference og Hotel Klinten og Limelight Watersports, hvor unikke Stevns Klint og det krystalklare vand opleves fra Stand-Up-Paddle med Limelight Watersports, og kombineres med afslapning på Konference og Hotel Klinten. Vi synes, at Stevns Klint, Unescos Verdensarv, også skal opleves fra vandet. Vi tager det som en succes, når vi hører at de første deltagere på SUP holdet kommer hjem og køber et SUP-board med det samme! Læs mere her: https://www.sydkystdanmark.dk/sydkystdanmark/oplevelser/sup-destination-roedvig   
            

 

Medarbejdermotion på vandet

I København har vi forsat vores indsats fra 2021 med at skabe medarbejdermotion på vandet. I år har vi forankret tilbuddet og tilknyttet instruktører i Den Blå Foreningsby i Amager Strandpark. Med medarbejdermotion på vandet tilbyder vi virksomheder at blive del af Den Blå Foreningsby, og at de med motion og sjov på vandet kan styrke fællesskabet og sammenholdet på tværs af deres medarbejdere. Medarbejdermotion på vandet er både IPP2 frironingsforløb i havkajak, surfski og SUP, men også et mere løst og tilgængeligt koncept vi kalder for ”Drop in” sjov og motion på vandet med SUP, havkajak og surfski.

Fælles for de forskellige tilbud er, at vi ønsker, at flere får gode, sjove og sikre oplevelser på vandet!

Læs mere her: https://www.bevaegdigforlivet.dk/kano-kajak/for-klubber/de-gode-historier/medarbejdermotion-i-koebenhavn-skal-faa-flere-aktive-paa-vandet