Kano og kajak

Om Bevæg dig for livet – Kano og kajak

Kano- og kajaksporten er i rivende udvikling med flere aktive roere og medlemmer i kano- og kajakklubberne. Bevæg dig for livet - Kano og Kajak vil gerne bidrage til, at endnu flere kommer på vandet i kano og kajak.

Projektet løber i perioden 2017-2019 og er et samarbejde mellem DGI og Dansk Kano og Kajak Forbund med det formål at få flere mennesker ud at ro kano og kajak. Vi er en del af den nationale Vision 25-50-75.

Vi støtter kano- og kajakklubber, der gerne vil tiltrække og fastholde medlemmer. Samtidigt samarbejder vi med kommercielle operatører og andre partnere om at give flere mennesker mulighed for at prøve kræfter med kano- og kajaksporten.

Vi giver nybegyndere og motionsinteresserede gode oplevelser på vandet og hjælper selvorganiserede til at blive bedre roere.

Klubben kan få støtte til at afholde Kom og prøv-arrangementer eller KAJAK-INTRO for nybegyndere, og PADDLERS hjælper nye medlemmer godt i gang i klubben.

Kom og prøv-arrangementer er for motionsinteresserede, der gerne vil prøve kano, kajak eller SUP

Bevæg dig for livet Kano og Kajak har lavet en pakke, der består af en drejebog for planlægning og afvikling af Kom og prøv-arrangementer på en god og sikker måde samt et tilhørende markedsføringskit.

Drejebogen indeholder detaljerede beskrivelser af, hvad I skal huske i jeres planlægning inklusiv materialeliste, tidsplan, sikkerhedsovervejelser med mere.

Markedsføringskittet består af plakater, bannere, foldere, tekst til Facebook, presse og kan tilpasses netop jeres klub og arrangement.

Klubben står selv for at gennemføre et Kom og prøv-arrangement. 

Mere info

KAJAK-INTRO er for nybegyndere og selvorganiserede roere

Nogle kano- og kajakinteresserede efterspørger en overskuelig introduktion til roning uden at skulle forpligte sig til et forløb over flere måneder. 

KAJAK-INTRO består af 3 x 3 timer, hvor nybegyndere kan opleve at ro i et fællesskab, og hvor selvorganiserede roere kan få styrket sine kompetencer.

KAJAK-INTRO kan tilpasses klubbens ønsker og behov, eksempelvis SUP-INTRO. Vi giver et tilskud på 3.000 kroner per skole, I gennemfører.

Mere info

PADDLERS hjælper nye roere godt i gang i klubben

Klubben kan få uddannet PADDLERS, der hjælper til på Kom og prøv-arrangementerne og KAJAK-INTRO. De giver også nye medlemmer i klubben en god start på klublivet. 

Mere info

Blå stier/Ud i naturen - kajakruter

Blå Stier/Ud i naturen er en del af projektet, hvor vi arbejder for at udvikle et landsdækkende netværk af kajakruter og for at lette adgangen til vandet for kano- og kajakroere.

Vi bidrager til udinaturen.dk, hvor vi lægger kajakruter og rutebeskrivelser ind.

Samtidigt arbejder vi med andre organisationer om at sikre adgangen til vandet lokalt og på landsplan, så vi også fremover kan ro kano og kajak.