Håndbold

Motionshåndbold for voksne - og en ungesatsning

Bevæg dig for livet - Håndbold har fokus på motionshåndbold for voksne, en årlig åbent hus-dag og forskellige indsatser rettet mod unge.

Håndbold for voksne med bløde bolde er i stor fremgang, og det skaber helt nye muligheder for håndboldklubber, medlemmer, kommuner m.fl. Halgulvet bliver brugt fleksibelt, spil og træning er tilpasset udøverne, og fokus er gennemgående på bolden, glæden og fællesskabet i Bevæg dig for livet - Håndbold.

Bevæg dig for livet - Håndbold er et samarbejde mellem DGI, Dansk Håndbold Forbund, Danmarks Idrætsforbund samt TrykFonden og Nordea-fonden. Indsatserne består af fire elementer:

Håndboldfitness: Motion med store smil
Håndboldfitness foregår på lille bane med en blød, grøn bold, hvor alle kan være med - uanset om man har spillet håndbold før. Mange Håndboldfitness-tilbud kombinerer boldspil med træning, der forbedrer både styrke og kondition.

Håndboldfitness er en stor succes i foreninger landet over og spilles med lille eller ingen kropskontakt med fokus på sammenspil, flotte detaljer og høj puls. Det kan tilpasses mange målgrupper, da barren er meget lav, og Håndboldfitness bliver i dag brugt af blandt andre 70+’ere og mennesker med diabetes og andre kroniske sygdomme.

Five-a-side Håndbold: Gør comeback på håndboldbanen
Five-a-side Håndbold er et nyt spil skabt til tidligere håndboldspillere. Småskader, en travl hverdag eller lidt bonuskilo på maven er ingen undskyldning længere for de mange, der har spillet før, men som ikke har lyst, tid eller fysik til at spille almindelig håndbold.

I Five-a-side Håndbold spiller man fem mod fem på kortbane (2/3 af en almindelig håndboldbane) uden dommer, men med fuld knald på. En helt ny gul bold med et godt greb er udviklet til spillet, og den har vist sig også at passe godt ind i idrætsundervisning på uddannelsesinstitutioner, i håndboldtræning for unge og andre steder.

Håndboldens Dag: Håndbold for hele familien
På Håndboldens Dag kan både børn og voksne besøge den lokale håndboldklub og prøve at spille med bløde bolde. Håndboldens store åbent hus-dag er en øjenåbner for mange, der får en oplevelse af, hvor nemt det faktisk er at spille håndbold eller komme i gang igen med sin elskede sport. Håndboldens Dag finder sted over hele landet en gang om året – typisk i januar.

Indsats rettet mod unge håndboldspillere
'Bevæg dig for livet - Håndbold' arbejder løbende med flere forskellige indsatser rettet mod unge - bl.a. brug af Five-a-side-håndbolden som nævnt ovenfor.