Foreningsudvikling

Giv kommunens foreningsledere et lederakademi

Gør som flere andre kommuner og giv jeres kommunes foreningsledere endnu bedre forudsætninger for at styre driften og ledelsen af idrætsforeningen med et lederakademi

Lederakademiet er et tilbud til kommunes foreningsledere der opkvalificerer foreningslederens kompetencer, så de bliver dygtigere til at styrke driften, hverve nye medlemmer og tilbyde de aktiviteter, som medlemmer og borgere ønsker.

På et lederakademi arbejder vi med foreningslederens egne ideer og visioner for foreningen. Vi hjælper med at se mulighederne og hvordan de kan realiseres i praksis. Vi følger foreningslederen med sparring undervejs og er med til at følge op på målsætningerne.

Foreningslederen vil opnå nye kompetencer og få nye metoder og værktøjer indenfor ledelse, som vil styrke lederen, når han eller hun senere skal udvikle nye aktiviteter på egen hånd.

På Lederakademiet får foreningslederen:

  • Forståelse for, hvem han/hun er som leder
  • Konkrete værktøjer og metoder til at lede foreningen
  • Værktøjer til at motivere frivillige
  • Klarhed om foreningens måde at kommunikere på
  • Værktøjer til projektstyring
  • Værktøjer indenfor foreningens drift og ledelse

DGI og DIF står til rådighed med et stærkt og kompetent underviserkorps med mange års erfaring inden for undervisning og foreningsarbejde. Der er derfor lagt op til et forløb med høj faglig kvalitet og stort et udbytte for deltagerne.

Sådan forgår Lederakademiet

Lederakademiet udbydes som udgangspunkt af din kommune eller alternativt af en DGI landsdel. Undervisningen kobler konkrete lederopgaver og foreningens ideer til udvikling sammen med den personlige lederudvikling, og vi vil blandt andet komme omkring temaer som ”Ledelse i foreningen”, ”Den attraktive forening”, kommunikation og frivillighed.

Lederakademiet tilbyder syv moduler fordelt på fem kursusforløb. I er som kommune med til at skræddersy forløbet, så modulerne passer til jeres og foreningsledernes ønsker og muligheder. Når forløbet er slut, har lederen fået masser af værktøjer og er måske allerede godt på vej i mål med nogle af sine og foreningens ønsker for fremtiden.

Det står vi for: Undervisere, selve undervisningen og materialer (herunder også indbydelser I kan bruge til rekruttering).

Det skal I selv stå for: Lokaler, forplejning og rekruttering af foreningsledere (hvor vi selvfølgelig også kan være behjælpelige).

Vi kommer gerne til dig, så vi i fællesskab kan finde vi ud af, hvordan strukturen skal være hos jer, hvor lang tid det skal strække sig over og hvordan modulerne skal ligge. Modulernes varighed ligger sig på 4-7 timer, men vi finder en form, der passer til jer.

Vil du høre mere? Brug kontaktformularen her på siden og vi vender tilbage til jer. Ellers kan du også tage fat i din lokale DGI konsulent.  

Ja, tak jeg vil gerne kontaktes og høre mere

Udfyld formularen og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Vi behandler dine persondata i henhold til Bevæg dig for livets privatlivspolitik.