Fodbold

Bevæg dig for livet - Fodbold har fokus på at få flere unge og voksne til at finde eller genfinde glæden ved det populære boldspil. Med tre fodboldkoncepter henvender Bevæg dig for livet fodbold sig til alle - både garvede fodboldspillere og nybegyndere.

Fodbold har godt fat i børnene op til 12 år, men der er et stort potentiale blandt de unge og voksne, som vælger andre motionsformer - eller ikke længere er aktive. Forskning har vist, at fodbold er den sundeste motionsform, samtidig med, at den giver et stærkt fællesskab. Bevæg dig for livet - Fodbold arbejder derfor på at få flere unge og voksne til at spille fodbold frem mod 2025.

Formålet er at bidrage til den fælles vision ved at styrke, udvikle og hjælpe fodboldklubberne, så de forbliver et centralt samlingspunkt for fodbold i Danmark. 

Bevæg dig for livet - Fodbold arbejder i første omgang ud fra en målsætning om at øge medlemstallene med 3.000 teenagere og 10.000 voksenmotionister i 2018.

Det gør Bevæg dig for livet - Fodbold

Vi samarbejder med klubberne om bedre fastholdelse af teenagere og udvikling af nye tilbud til voksne motionister. Med afsæt i klubbens behov kan samarbejdet gå to veje:

 • Med klubudvikling ruster vi klubberne til at håndtere målgrupperne, teenagere og voksne motionister - både i bestyrelseslokalet og på fodboldbanen. 
 • Gennem nye måder at spille og organisere fodbold, bliver det nemmere for klubberne at fange målgruppens behov og interesser.

Vi arbejder med tre koncepter, der er med til at øge interessen for fodbold blandt unge og voksne:

 • Teenagefodbold - Konceptet henvender sig til klubbens ledelse og ungdomstrænere. I får hjælp på alle niveauer; lige fra at udvikle en vision for ungdomsfodbold i jeres klub til at gennemføre det i praksis, både i forhold til organisering og konkrete aktiviteter. 
   
 • Motionsfodbold - Konceptet henvender sig til mænd, der elsker spillet på grønsværen, men som ikke ønsker at være bundet af et turneringsprogram. Det handler om, at få legen med bolden og glæden tilbage i centrum. Konceptet kombinerer styrketræning og fodboldøvelser i et fleksibelt 12 ugers træningsforløb. Træningsforløbet skal ikke følges slavisk men fungerer som et fleksibelt øvelseskatalog, der kan kombineres på kryds og tværs. 
 • Fodboldfitness - Konceptet er et træningstilbud til alle voksne kvinder, der ønsker en træningsform, der er både effektiv og social. Konceptet henvender sig til alle uanset niveau, også dem der aldrig har spillet fodbold før. Måske står der allerede kvinder på sidelinjen i jeres klub og kigger mere eller mindre passivt på deres børn træne. Få kvinderne på banen ved at kombinere Danmarks mest populære boldspil med fitness-sportens fleksibilitet. Det er både sjovt og sundt. Fodboldfitness er enkelt og rummer det bedste fra to verdener ved at kombinere Danmarks mest populære boldspil med fitness-sportens fleksibilitet.

Bevæg dig for livet - Fodbold er et resultat af Bevæg dig for livet-visionen mellem DIF, DGI, TrygFonden og Nordea-fonden. Projektet ledes af en Styregruppe med repræsentanter DBUDGI og DIF.

Klubber og foreninger

Hvis I ønsker at puste ny energi i jeres fodboldklub og byde nye medlemmer velkommen, så står vi klar til at hjælpe. Sammen med jer, sparker vi gang i de initiativer, der bevæger. 

Bevæg dig for livet - Fodbold hjælper foreninger og klubber med:

 • Forenings- og klubudvikling
 • Opstart og forankring af nye hold og målgrupper
 • Udvikling af klubben/foreningens aktivitetstilbud(teenagere og voksenmotionister)
 • Supervision og opfølgning

Alle øvrige fokusområder i Bevæg dig for livet: