Fodbold

Start et hold selv

Er du for eksempel forælder til et barn i en fodboldklub, og kunne du godt tænke dig selv at få god motion og blive en helt aktiv del af dit barns klub? Hvis der ikke allerede er et hold, der passer til dig, kan du selv starte et Fodbold Fitness-hold i klubben - måske sammen med et par andre fodboldforældre...

Vores erfaring er, at klubberne gerne støtter op om gode initiativer, når nogen kommer med dem. Så hvis klubben ikke allerede har et hold, som du synes passer til dig, kan du spørge, om du ikke selv må starte et Fodbold Fitness-hold op hos dem. Det behøver ikke at kræve det helt store af dig, og måske kan du få et par stykker mere fra forældreflokken med til at stå for det?

Fodbold Fitness henvender sig til alle uanset niveau, også dem der aldrig har spillet fodbold før. Konceptet er enkelt og rummer det bedste fra to verdener ved at kombinere Danmarks mest populære boldspil med fitnessverdenens fleksibilitet og styrkeøvelser. Fodbold Fitness-hold er hovedsageligt træningshold, som ikke spiller turneringskampe. Holdet er for dem, der gerne vil have den gode træning, men som ikke har lyst til at være bundet til at spille kampe hver weekend.

Du kan sagtens stå for et Fodbold Fitness-hold, selvom du ikke har nogen trænererfaring eller fodbolderfaring generelt. Fodbold Fitness-øvelseshæftet, som du kan se nærmere på lige her, hjælper dig med, hvordan en træning kan struktureres. Øvelseshæftet kan følges meget nøje, eller du kan bruge det mere frit til inspiration. 

I videoerne her kan du se andre kvinders oplevelser med at starte et hold op selv.

Camilla og Anne fra Aalborg KFUM

Camilla og Anne fra Aalborg KFUM

Hanne fra Lundtofte Boldklub

Hanne fra Lundtofte Boldklub

Som tovholder for et hold er der følgende opgaver (som sagtens kan deles ud på flere personer):

  • Du står for den praktiske gennemførsel af Fodbold Fitness i jeres klub
  • Du kan vælge at agere træner og stå i spidsen for de forskellige træningspas, lade trænerrollen gå på omgang eller lade jeres hold være styret af hele gruppen i fællesskab.
  • Du skal have styr på materialerne til træningen (bolde, veste og kegler), som I kan få fra Bevæg dig for livet - fodbold. Læs mere om tilbuddene her. Derudover skal I også have aftalt med klubben, hvilken bane I kan bruge på det givne tidspunkt
  • Endeligt sørger du som tovholder også for kommunikationen omkring holdet, så du fx laver en Facebookgruppe til holdet, der kan fungere som informationskanal og tilmeldingssystem til træningerne

Det kan måske lige umiddelbart lyde af lidt meget, men vi står klar til at hjælpe! Faktisk kan en af vores konsulenter hjælpe med alle ovenstående opgaver og komme ud og lave de første par træninger med jer!

Vil du gerne vide mere kan du udfylde nedenstående kontaktformular og blive ringet op for en uforpligtende snak om muligheden for at starte Fodbold Fitness op:

Bliv ringet op af os

Vi behandler dine persondata i henhold til Bevæg dig for livets privatlivspolitik.