Fodbold

60+ Motionsfodbold

Undersøgelser viser, at i 2025 vil hver tredje dansker være over 60 år. Har I plads til dem i jeres klub? I kan tiltrække spillere 60+ og få mange nye medlemmer, liv og vigtige frivillige kræfter til klubben. I får gode råd til at komme i gang her.

60+'erne udgør en stærk målgruppe af potentielle medlemmer for jer som fodboldklub. De har både tid og lyst til at leve et aktivt og sundt liv og efterspørger fritids- og motionstilbud, der kan holde dem i gang både fysisk, mentalt og socialt. Med de rigtige tilbud på programmet og en målrettet kommunikation, kan I tiltrække nye medlemmer blandt 60+’erne og skabe vækst og udvikling i jeres klub. Nogle af 60+'erne udgør desuden en vigtig kilde af frivillige kræfter, som I kan gøre brug af, når I får dem ind som medlemmer.

Opret et Fodbold Fitness- eller motionsfodboldhold målrettet 60+'ere og se jeres klub blomstre. Vi hjælper jer godt på vej!

60+'erne som målgruppe

60+’ere efterspørger træningstilbud, der hjælper dem med at holde sig sunde og raske og i god fysisk form. De bliver imidlertid også motiveret af det sociale aspekt og vælger ofte aktiviteter, der ikke kun byder på træning men også på hyggeligt samvær, fællesskab og nye relationer, så det vil være oplagt at kombinere en træningstime med kaffe og hyggesnak bagefter.

60+-målgruppen er særlig, fordi den spænder enormt bredt. I arbejdet med at starte et nyt hold op, har I mange muligheder for at målrette det en særlig type 60+'ere.

Vil I gerne lave et motionsfodboldhold for aktive, raske og rørige 60+'ere, som har spillet fodbold tidligere i livet? Vil I gerne lave et Fodbold Fitnesshold for ældre kvinder, der aldrig har spillet fodbold før, men som gerne vil røre sig? Eller skal holdet være for en særlig patientgruppe fx diabetikere, parkinsonsyge eller lignende, som gerne vil spille på et hold med ligesindede?

Mulighederne er mange, og vi hjælper jer med at finde den bedste målgruppe af 60+'ere for jer! 

 

Træningens gavnlige effekter er forskningsmæssigt underbygget

Professor Peter Krustrup fra SDU har sammen med danske, færøske, norske og brasilianske kolleger i 10 år forsket i Fodbold Fitness for 60+-målgruppen. Konklusionen er at fodboldtræning tilpasset til målgruppen er effektiv som forebyggelse og behandling af livsstilssygdomme.

Forskningen har vist, at det er vigtigt, at træningen tilpasses målgruppen for at give 60+’erne sund, sjov, social og sikker træning. I arbejdet med 60+-målgruppen kan det være yderst gavnligt at være uddannet Fodbold Fitnesstræner eller i det mindste at læse uddannelsesmaterialet til Fodbold Fitnesstræneruddannelsen. Her gives der gode og brugbare bud på, hvordan træningen kan tilrettelægges for spillere med lav fysisk kapacitet, som nogle i 60+-målgruppen vil være. Du kan læse meget mere om Fodbold Fitnesstræneruddannelsen her.

En god mulighed for jer som klub

En del 60+-spillere har mulighed for at mødes om formiddagen eller først på eftermiddagen. Det vil som regel være muligt at finde ledige baner i dette tidsrum – på den måde kan I udnytte jeres faciliteter bedre.

Et tilbud om motionsfodbold eller Fodbold Fitness tilpasset 60+-målgruppen vil kunne tiltrække mange nye medlemmer til jeres klub, og vi står klar til at hjælpe jer med opstarten af holdet.

Det er vigtigt, at vi sammen er skarpe på, hvilken type af 60+'ere I gerne vil lave et hold for. Når I sammen med os har defineret dette klart, hjælper vi jer også med at markedsføre jeres nye tilbud til målgruppen, så I kan få flest muligt med på jeres nye hold.