Bevæg dig for livet hjælper de danske fodboldklubber

Vi står klar til at hjælpe din klub med at udvikle nye klubaktiviteter og tilbyde nye træningsformer, så vi sammen kan få endnu flere danskere til at blive aktive i fodboldklubberne og forbedre tilbuddene til de eksisterende medlemmer.

 • Bevæg dig for livet - Fodbold har gennem tre fodboldkoncepter fokus på at hjælpe din klub til at få flere unge og voksne til at finde eller genfinde glæden ved fodbolden.

 • Bevæg dig for livet – Fodbold hører under den overordnede Bevæg dig for livet-vision, som er et samarbejde mellem DIF, DGI, TrygFonden og Nordea-Fonden. Visionen handler om, at flere danskere skal være fysisk aktive, og at flere skal være medlem af en idrætsforening.

Bevæg dig for livet – Fodbold udgør et stort potentiale for jer som klub

Fodboldsporten har godt fat i børnene op til 12 år, men der er et stort potentiale blandt de unge og voksne, som vælger andre motionsformer - eller ikke længere er aktive. Forskning har vist, at fodbold er den sundeste motionsform, samtidig med at den giver et stærkt fællesskab. 

Formålet med Bevæg dig for livet - Fodbold er at bidrage til den fælles Bevæg dig for livet-vision ved at styrke, hjælpe og udvikle fodboldklubberne. 

Bevæg dig for livet - Fodbold arbejder i første omgang ud fra en målsætning om at øge medlemstallene i de danske fodboldklubber med 3.000 teenagere og 10.000 voksenmotionister frem til og med 2018.

Læs mere om Bevæg dig for livet - Fodbold i denne introduktionsfolder.

Det gør Bevæg dig for livet - Fodbold

Vi samarbejder med klubberne om bedre fastholdelse af teenagere og udvikling af nye tilbud til voksne motionister. Med afsæt i klubbens behov kan vi hjælpe jer med følgende:

 • Forenings- og klubudvikling
 • Opstart og forankring af nye hold og målgrupper
 • Udvikling af klubbens aktivitetstilbud til teenagere og voksenmotionister
 • Supervision og opfølgning

Vi arbejder med tre koncepter, der er med til at øge interessen for fodbold blandt unge og voksne:

 • Teenagefodbold
  • Tilbuddet henvender sig til klubbens ledelse og ungdomstrænere. I får hjælp på alle niveauer; lige fra at udvikle en vision for ungdomsfodbold i jeres klub til at gennemføre det i praksis, både i forhold til organisering og konkrete aktiviteter. 
 • Fodbold Fitness
  • Konceptet er et træningstilbud til alle voksne motionister, der ønsker en træningsform, der er både effektiv og social. Fodbold Fitness henvender sig til alle uanset niveau, også dem der aldrig har spillet fodbold før. Der står sikkert allerede voksne på sidelinjen i jeres klub og kigger mere eller mindre passivt på deres børn træne. Få dem på banen med Fodbold Fitness. Det er både sundt, sjovt og socialt. Fodbold Fitness er enkelt og rummer det bedste fra to verdener ved at kombinere Danmarks mest populære boldspil med fitnesssportens fleksibilitet.
 • Motionsfodbold
  • Konceptet henvender sig til mænd, der elsker spillet på grønsværen, men som ikke ønsker at være bundet af et turneringsprogram. Det handler om at få legen med bolden og glæden tilbage i centrum.